hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gezende'de Erik Festivali coşkusu

    Gezendede Erik Festivali coşkusu
    expand

    Gezende'de Erik Festivali coşkusu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- MERSİN'in Gülnar ilçesinde Gezende Mahallesi'nde bu yıl 13'üncüsü gerçekleştirilen Erik Festivali coşkuyla kutlandı. Binlerce insanın katıldığı şenlikte şarkıcı Songül Karlı, konser verdi.
    Gülnar Kaymakamlığı, Gezende Muhtarlığı, Gezende Köyü Yardımlışma ve Dayanışma Derneği tarafından Gülnar ve Büyükşehir Belediyesi'nin destekleri ile bu yıl 13'üncüsü gerçekleştirilen Gezende Erik Festivali binlerce insanı buluşturdu. Bu yıl coğrafi işaret belgesi alan Gezende Eriği için mahalledeki tarihi Ilıpınar'ın altında gerçekleştirilen festivale, Kaymakam Yunus Emre Bayraklı, Aydıncık Kaymakamı Muhammet Kılıçaslan, Belediye Başkanı Alpaslan Ünüvar, Gezende Mahalle Muhtarı İbrahim Hakkı Küçük Gezende Mahallesi Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Murat Aydın, belediye meclis üyeleri, daire amirleri ve binlerce vatandaş katıldı. 
    'ÇOK ÖZEL BİR YER'
    Gülnar Kaymakamı Yunus Emre Bayraklı festivalde yaptığı konuşmada, Gezende'de tarihi hamam, değirmen ve kilise gibi kültür varlıkları bulunduğunu kaydetti. Bayraklı, "Gezende çok güzel, çok özel bir yer, benim de her geldiğimde çok mutlu olduğum bir mahalledir. Bu mahallenin bir diğer özelliği de Şehidimiz Cengiz Topel'in memleketi olmasıdır" dedi.
    SONGÜL KARLI KONSERİ
    Muhtar Küçük ve Dernek Başkanı Murat Aydın'ın da konuşma yaptığı festivalde  yöresel sanatcı Zekeriya Yıldız'ın ardından Türk Halk Müziği Sanatçısı Songül Karlı sahne aldı. Karlı, söylediği türkülerle festivale katılanları duygulandırdı. Sahneden inerek kalabalığın arasına karışan Karlı, köylüleri eğlendirdi. Festivale katılanlara Gezende Eriği ikram edildi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow