hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Akdeniz’de toplu park açılışı

    Akdeniz’de toplu park açılışı
    expand

    Akdeniz’de toplu park açılışı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA) – MERSİN’de, Akdeniz yenilenip ‘Masal Kahramanları Parkı’na dönüşen Ümit Yaşar Oğuzcan Parkı’nın yanı sıra, yeni yapılan ve yenilenen 48 parkın açılışı törenle gerçekleştirildi.
    Ümit Yaşar Oğuzcan Parkı’nda gerçekleşen törene, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan, AK Parti Milletvekilleri Zeynep Gül Yılmaz ve Hacı Özkan, Vali Ali İhsan Su, Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, muhtarlar, öğrenci ve öğretmenler ile her yaştan vatandaş katıldı.
    Törende konuşan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Elvan, parkları, bahçeleri, spor saha ve tesisleri ile Akdeniz’in, görevlendirme sonrasında dönüştüğünü belirterek, "Sayın Kaymakamımız, 1,5 yıllık görev süresi içinde birçok mahallemize taziye evi açtı. Akdeniz’de bulunan okul ve camilerin bakım ve onarımını yaptı, çok sayıda spor tesisi açtı. Yine 1,5 yıl içinde 22 yeni park açıldı, 26 parkın baştan sona yenilenmesi sağlandı. Yine görevlendirme sonrası Akdeniz’e 220 kilometre sıcak asfalt kaplama, 170 kilometre sathi kaplama yapıldı, kaldırımlar yenilendi. Bu kısa süre içinde bunlar yapılabiliyorsa, 20 yılda neler yapılabilirdi? Akdeniz’in hemen her mahallesinden şikâyetler yükseliyor. Hizmet alamadığınız kişilere ‘artık yeter’ demelisiniz. Hizmet edecek olana destek olalım, değişimden yana olanın yanında olalım. Bu nedenle gelin hep birlikte Akdeniz’e sahip çıkalım" dedi.
    Vali Su da konuşmasında, görevlendirme sonrası ilçede hayatın her alanında hizmet, proje ve yatırımlar üretildiğini ve Akdeniz’de yaşamın güzelleşip değiştiğini dile getirdi.
    Belediye Başkanı Pamuk da, göreve başladıkları ilk günden bu yana ilçenin ve kentin eksikliğini hissettiği hizmet, proje ve yatırımları hayata geçirmek için gece-gündüz demeden çalıştıklarını söyledi. Akdeniz’e ve bağlı mahallelere, sadece 1,5 yıl içinde 84 milyon lira tutarında altyapı yatırımı yaptıklarını ifade eden Başkan Pamuk, "Akdeniz’de sadece yol, kaldırım yapmadık, gönüllere de dokunduk. Mahalle Evlerimizde 5 bini aşkın kadına kurslar verdik, 800 öğrencimize ücretsiz üniversite hazırlık kursu verdik. Sorun çözen değil, bilakis sorun ve mazeret üreten, bu nedenle de vatandaşlarımızı çamura, kirliliğe, çaresizliğe mahkûm eden bir yönetim anlayışı ile vatandaş odaklı, hizmeti önceleyen, dil, din, etnik köken, siyasi görüş ayırmadan, tüm toplumsal kesimlerle diyalog kuran ve onları kucaklayan bir yönetim anlayışı arasındaki farkı gözler önüne serdik" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow