hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Atıklar malzemeler geri dönüştürülüyor

    Atıklar malzemeler geri dönüştürülüyor
    expand

    Atıklar malzemeler geri dönüştürülüyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA) - MERSİN Büyükşehir Belediyesi tarafından atık malzemelerin geri dönüştürülmesi amacıyla 2 atölye kuruldu.
    Çevre dostu atölyelerden birinde ahşap, diğerinde ise demir atıklar işleniyor. İşlenen atıklar yeniden kullanıma hazır bir şekilde belediyenin birimleri, kamu kurumları ve ihtiyaç sahiplerine sunuluyor. Atölyelerde çevre bilinci öncelikli olarak geri dönüşüm yapılıyor. Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi'nde ihtiyaç duyulan tüm oyun aletleri, bank ve masalar, sandalyeler geri dönüşümden üretiliyor.
    Atölye görevlisi Tufan Dokucu, "Biz bu işe ilk başta küçük bir atölyede başlamıştık. Ancak talepler artınca 2 büyük atölyeye ihtiyacımız oldu. Geri dönüşüm malzemelerinden geri dönüşüm atölyesi kurduk. Atölyelerimizin kurulmasında kullandığımız malzemelerin tamamı doğada işlevini bitirmiş metal parçalardan oluşuyordu. 4 gün içerisinde burada monte ettik. Yine etrafını aynı şekilde çinkolarla kapattıp amaca uygun hale getirdik. Doğada bulduğumuz hurdaları, malzemeleri burada işliyoruz" dedi.

    FOTOĞARFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow