hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başkan Tarhan: Engelsiz bir kent için çalışıyoruz

    Başkan Tarhan: Engelsiz bir kent için çalışıyoruz
    expand

    Başkan Tarhan: Engelsiz bir kent için çalışıyoruz

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)-MERSİN'de, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde Mezitlililere engelsiz bir kent sunmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
    Erişilebilir hizmet amacıyla inşa ettiği ‘Engelsiz Belediye Hizmet Binası’nın gerek belediye çalışanı gerekse hizmet almak için gelen engelli bireylere büyük kolaylık sağladığını belirten Belediye Başkanı Tarhan, yaptıkları çalışmaları anlattı. Tarhan, "Engelli vatandaşlarımız ve çalışanlar başta olmak üzere bireylerin erişilebilir bir yapı içerisinde yardımsız hareket etmeleri, psikolojik açıdan kendilerini iyi ve rahat hissetmesi anlamında büyük önem taşıyor. Engelli vatandaşlar hiçbir yardıma gereksinimi olmadan caddeden itibaren belediyemizin her noktasına ulaşabiliyor, hizmetini alıyor. Her katta üç farklı noktada engellilere özel tuvalet ve lavabolar özel tasarımıyla ihtiyaca cevap veriyor. Yeni teknolojisi, hizmet üretimini, kaliteyi ve performansı düşürmeden, sosyal refahı engellemeden enerji tüketiminin azaltılması ve enerji tasarrufu da sağlayabiliyor" dedi.
    Belediyenin tüm birimlerinde aynı hassasiyetle davrandıklarını ifade eden Başkan Tarhan, “2019 yılında Erişilebilir Kent Protokolü'ne imza atarak gerçekleştirdiğimiz çalışmaları teminat altına aldık. Engellilere özel yaptığımız çalışmaların yanında hayata geçirdiğimiz tüm projelerde engellileri özellikle gözetiyoruz. Mezitli’de hayata geçirdiğimiz Down Kafe, Türkiye çapında oldukça bilinen bir yer oldu ve bu projemiz belediyemize ödül kazandırdı. Özellikle belirtmek istiyorum ki engelliler için proje üretmek onların yaşamlarını ne zorluklarla geçirdiklerinin empatisini yaparak mümkün olabiliyor. Göreve ilk geldiğimde görme engellilerin yaşadıkları zorlukları anlamak amacıyla kurulan çadırda ne denli zorlandığımızı görmek bizi projelerimizi hazırlarken daha hassas davranmaya sevk etti. Engelli olmak ve özellikle de engelli ailesi olmanın zorluğunu çok iyi anlıyorum" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow