hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Belediye çalışanlarına ateş ölçümü ve dezenfektan

    Belediye çalışanlarına ateş ölçümü ve dezenfektan
    expand

    Belediye çalışanlarına ateş ölçümü ve dezenfektan

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA) - MERSİN'de, etkisini gösteren koronavirüse karşı belediyede çalışmaları zorunlu olanların ateşi ölçülüp, dezenfekte edildikten sonra iş başı yaptırılıyor.
    Yurttaşların toplu kullanım alanlarında dezenfeksiyon çalışmalarına rutin olarak devam eden Büyükşehir Belediyesi, evden çalışma sistemini getirmesine rağmen bu süreçte çalışmaya devam eden personelin giriş çıkışlarda ateşini ölçüyor.
    Hizmet binalarının girişlerinde dijital temassız ateş ölçüm cihazıyla hem çalışması zorunlu olan personelin hem de gelen vatandaşların ateş ölçümü gerçekleştirilirken, el dezenfektanı ile de hijyen sağlıyor Tüm birimlere temin edilen el dezenfektanları ile de görev başında olan çalışanlar için virüs kaynaklı oluşabilecek riskler en aza indirgeniyor.
    Büyükşehir Belediyesi Taş Bina ve Büyükşehir’e bağlı tüm hizmet binaları, virüs tehdidini en aza indirmek amacıyla dezenfeksiyon çalışmalarıyla periyodik olarak steril hale getiriliyor. Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren sağlık personelleri, gün içinde çok sayıda vatandaşın geldiği Taş Bina ve hizmet binalarına gelen vatandaşların ve çalışması zorunlu personelin önce dijital temassız ateş ölçerle vücut sıcaklığını kontrol ediyor. Ardından da el dezenfektanı ile hijyen çalışması yapılıyor. Ateşi yüksek çıkan kişiler ilgili sağlık kuruluşlarına yönlendiriliyor.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow