hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Büyükşehir, bisikletlilerin güvenliği için uyarı levhaları yerleştirdi

    Büyükşehir, bisikletlilerin güvenliği için uyarı levhaları yerleştirdi
    expand

    Büyükşehir, bisikletlilerin güvenliği için uyarı levhaları yerleştirdi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- MERSİN'de Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, kent trafiğinin en yoğun olduğu bölgelerde yer alan VMS dijital mesaj levhalarına uyarıcı mesajlar ve görseller ekledi.
    Büyükşehir Belediyesi, bisikletlilerin kentte rahatlıkla bisikletlerini sürebilmesi ve trafikte yaşayabilecekleri sorunları en aza indirebilmek için çalışmalarına devam ediyor. Mersin Bisikletli Gezginler Derneği’nden gelen talep doğrultusunda harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, doğa ve çevre dostu bir ulaşım aracı olan bisiklete ve kullanıcılarına destek oluyor.
    Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı’nın çalışmaları ile kentin 5 noktasındaki VMS dijital mesaj levhalarına, evrensel sembollerden olan ve üzerinde 'Bisikletliye Saygı- 1.5 metre' ile 'Bisikletliyi Fark Edin' yazılı uyarılar yer almaya başladı.
    Bu mesajlar, GMK Bulvarı ile Akbelen Bulvarı kesişimindeki Karayolları yanında, GMK Bulvarı ile Vatan Caddesi kesişiminde, İsmet İnönü Bulvarı Liman Kavşağı’nda ve Hilton Kavşağı’nda, Adnan Menderes Bulvarı ve 34. Cadde kesişimindeki Orkide Kafe hizasında olmak üzere toplam 5 noktada, VMS dijital levhalarında yer alıyor.
    Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Ulaşım Planlama Şube Müdürü Murat Altuntaş, “Mersin Bisikletli Gezginler Derneği başkanımız son yıllarda ülkemizin farklı noktalarında ölümle sonuçlanan bisiklet kazalarının artığını ifade ederek, bununla ilgili şehrimizde bir çalışma yapılması için talepte bulundular. Biz de bir çalışma gerçekleştirdik. Şehrin yoğun trafiği olan 5 tane noktasına, VMS dijital levhaların üzerine, motorlu taşıt sürücülerinin bisikletlileri fark etmesine yönelik bir farkındalık çalışması yaptık. Sürücülerin karayolunu ortak kullandıkları bisiklet sürücüleri ile beraber daha güvenli bir şekilde seyahat etmesini planlıyoruz. Biz, ilk etabı olan 18.2 kilometrelik bisiklet yolumuzun ihalesine bu ayın 24'ünde çıktık. 18.2 kilometrelik kesintisiz bir ulaşım sağlayacak bisiklet yolunu şehrimize kazandırmayı planlıyoruz. Yine 2021 yılı içerisinde de toplamda 100 kilometreyi aşacak şekilde bir bisiklet yolunu şehrimize kazandırmaya yönelik çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.
    Mersin Bisikletli Gezginler Derneği Başkanı Ahmet Salih Özenir, son zamanlarda yaşanan bisiklet kazalarının artması üzerine böyle bir talepte bulunduklarını belirtirken, yapılan çalışmanın farklı şehirlere örnek teşkil etmeye başladığını ifade etti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow