hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Büyükşehir'den çiftçilere küçükbaş hayvan desteği

    Büyükşehirden çiftçilere küçükbaş hayvan desteği
    expand

    Büyükşehir'den çiftçilere küçükbaş hayvan desteği

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- MERSİN'de 'Hadi Gel Köyümüze Destek Verelim Projesi' ile kırsalda yaşayan yoksul çiftçi ailelerine küçükbaş hayvan desteği verilecek.

    Projenin protokolü Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü İl Müdürü Vekili Mustafa Nevzat Zayim, Mersin İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Akdoğan, Mersin Veteriner Hekimler Odası Başkanı Bektaş Şenay arasında imzalandı. Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın yürüttüğü ve toplam 10 milyon 638 bin lira harcanarak hayata geçirilen proje ile 5 yılda 300 aileye ulaşılacak ve 5 yıl sonunda sürü sayısı 7 bin 500 başa erişecek. Proje 10 ilçede hayata geçirilecek.
    KÜÇÜKBAŞ HAYVAN VE YEM YARDIMI YAPILACAK
    Protokol ile kırsalda yaşayan düşük gelirli ailelere istihdam ile köyden kente göçün önlenmesine katkı sağlamak ve bölgedeki koyun varlığını artırmak, damızlık fazlası olan yerli üreticilerden yeni işletmeler için hayvanlarını değer fiyatında satın alarak ekonomiye destek vermek amaçlanıyor. Bu nedenle, köyde ikamet eden ve maddi imkansızlıktan dolayı sürüsünü büyütemeyen veya yetiştiriciliğe devam edecek sayıda küçükbaş hayvanı olmayan yetiştiricilere koyun, keçi ve yem yardımı yapılacak.
    Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, protokol törenindeki konuşmasında, tarımın hem Türkiye hem de Mersin için önemine dikkat çekti. Mersin’in toprak varlığının dörtte birinin tarım ve hayvancılığa uygun olduğunu, yörede tarım alanlarının verim ve iklim özellikleri bakımından benzersiz olduğunu ifade eden Başkan Seçer, “Biz de Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak bu bilinçle, tarımın Mersin'deki hem ekonomik, hem de toplumsal öneminden yola çıkarak bu alana önemli destekler vermek istiyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana da aynı düşüncelerle, farklı alanlarda, farklı projelerle, çalışmalarla üreticilerimizle beraber, iç içe olmaya çalışıyoruz. Tabi bu çalışmaları yaparken, çok önemli, değerli paydaşlarımızla da yol alıyoruz” dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow