hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Depremzede çocuklara 'Şekeronya' morali

    Depremzede çocuklara Şekeronya morali
    expand

    Depremzede çocuklara 'Şekeronya' morali

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- MERSİN Devlet Opera ve Balesi (MDOB), yaşanan asrın felaketinin ardından, 'Şekeronya Çocuk Müzikali' ile çıktığı turnede Elazığ ve Adıyaman'da çadır kentte kalan miniklerle bir araya gelerek keyifli vakit geçirmelerini sağladı. 
    Mersin Devlet Opera ve Balesi'nin (MDOB) depremzede çocukların yaralarını sarmak amacıyla sahneye koyduğu 'Şekeronya Çocuk Müzikali' turnesi kapsamında Elazığ ve Malatya'da çocuklarla bir araya geldi. Yaklaşık 250 depremzede çocukla bir araya gelen MDOB ekibindeki makyözler gösteri öncesi miniklerin yüzlerini boyamayı ihmal etmedi. Ardından, Işıl Cavga Bölükbaşı, Mehmet Erkoç, Ayşin Alev Lal, Orhan Güllüler, Pınar Duygu Çınar, Kazım Erdem Özdemir, Ayşegül Devrim Dinçer ve Ayşe Pınar Balay başlıca rolleri paylaştığı eseri sahneledi. Müziklerini Murat Cem Orhan'ın yaptığı, librettosu Nazlı Zeynep Ergüven' e ait olan eseri Süleyman Tekin yönetirken koreografisini ise Berna Turhan İleri üstlendiği; haylaz çocuk Fırıldak'ın evden kaçmasından sonra yaşadıklarını konu edilen Şekeroya Çocuk Müzikali'ni sahnelerken miniklerde gönüllerince eğlenerek bol bol kahkaha attı.
    Oyunu izlerken gönüllerince eğlenip acılarını bir nebzede olsa unuturken Mersin Devlet Opera ve Balesi sanatçıları ile günün anısına fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.
    MDOB ekibi 16 Nisan Pazar günü 12.00'de de Kilis KYK yurdundaki çocuklarla birlikte olacak. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow