hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Eczacılık Fakültesi’ne akreditasyon

    Eczacılık Fakültesi’ne akreditasyon
    expand

    Eczacılık Fakültesi’ne akreditasyon

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA) – MERSİN Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, Eczacılık Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (ECZAKDER) tarafından 6 yıl süreyle tam akredite oldu.
    Akreditasyon nedeni ile Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serap Yalın, ECZAKDER Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Benay Can Eke ve Uzm. Ecz. Vedat Eğilmez, 25’nci Bölge Mersin Eczacı Odası Başkanı Uzm. Ecz. Özgün Sağır, Güney Ecza Kooperatifi Yönetim Kurulu II. Başkanı Eczacı Göksel Dönmez, akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.
    Törende konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yağcı, Mersin Üniversitesi’nin kalite ve akreditasyon konusuna büyük önem ve destek verdiğini söyledi. Eczacılık Fakültesi’nin akademik ve idari personeli ile öğrencilerinin olağanüstü çabası, dış paydaş kurumların desteği ile alınan akreditasyon belgesi nedeniyle emeği geçenlere teşekkür eden Yağcı, Eğitim Fakültesi, İletişim Fakültesi ve Turizm Fakültesi’nin de akreditasyon konusunda çalışmalarını sürdürdüğünü sözlerine ekledi.
    Eczacılık Fakültesi Dekanı  Prof. Dr. Serap  Yalın ise konuşmasında fakülte ve akreditasyon süreci ile ilgili bilgi verdi. 2016 yılında yapılan başvurularının ardından istenilen standartların karşılanması noktasında oluşturulan Öz Değerlendirme Kurulu'nun yoğun bir çalışma içerisine girdiğini kaydeden Yalın, bu süreçte desteklerini esirgemeyenlere teşekkür etti.
    ECZAKDER Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Benay Can Eke, Eczacılık Fakültesi’nin 6 yıl tam akreditasyon statüsünü kazanmasından dolayı duyduğu mutluluğu ifade etti.
    Konuşmaların ardından ECZAKDER Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Benay Can Eke ve Uzm.  Ecz. Vedat Eğilmez tarafından Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sayın Serap Yalın’a 6 yıllık tam akreditasyon belgesi teslim edildi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow