hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hafta sonu yasağında büyükşehir tüm ekipleri ile görevde

    Hafta sonu yasağında büyükşehir tüm ekipleri ile görevde
    expand

    Hafta sonu yasağında büyükşehir tüm ekipleri ile görevde

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)-MERSİN Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs tedbirleri kapsamında hafta sonu uygulanan iki günlük sokağa çıkma yasağında tüm birimleri ile çalıştı. Yasağın başlamasıyla birlikte vatandaşlar evlerine çekilirken, Büyükşehir Belediyesi ekipleri tedbirler çerçevesinde vatandaşlar için çalıştı.
    Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı’nda görev yapan ekipler, hafta sonu yasağında kent genelindeki bitkilerin bakımını gerçekleştirdi. Ekipler, Adnan Menderes Bulvarı ve Kültür Park’taki palmiyeleri budadı. Yine Adnan Menderes Bulvarı üzerindeki refüjde yer alan ve dalları uzadığı için kirliliğe ve trafik görünürlüğünün azalmasına sebep olan zakkumlar ve turunç ağaçları budandı.
    Hafta içi yürüttüğü temizlik ve dezenfeksiyon çalışmaları ile caddeleri ve bulvarları tertemiz yapan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri, sokağa çıkma yasağında çalışmaların kapsamını genişletti. Sorumluluk alanında bulunan noktalarda çalışan ekipler kaldırımları ve yolları temizleyerek ardından arazözlerle dezenfekte etti.  Boş kalan sokaklarda çalışmalarını yürüten ekipler, Mersin’in sokaklarını dezenfekte ederek, vatandaşlar için hijyenik hale getirdi.
    Mersin’in merkezinden kırsal kesimlerine kadar çalışmalarını sürdüren Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri, sokağa çıkma yasağında kent merkezinde birçok noktada çalışmalarını yoğunlaştırdı. Ekipler, İsmet İnönü Bulvarı, 34'üncü Cadde, 117'nci Cadde, Gaziosman Paşa Caddesi, Çiftçiler Caddesi ve Mimar Sinan Caddesi’nde asfalt, kaldırım ve bordür yenileme ile zemin iyileştirme çalışmalarını titizlikle sürdürdü.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow