hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Kapsayıcı Gönüllülük Okulu Projesi' başladı

    Kapsayıcı Gönüllülük Okulu Projesi başladı
    expand

    'Kapsayıcı Gönüllülük Okulu Projesi' başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- TÜRKİYE ve Rusya arasında, engelli ile engelsiz bireylerin etkileşimi sonucunda topluma daha faydalı olabilmeyi ve engelli insanların farklı yeteneklerini ortaya çıkarmayı amaçlayan Kapsayıcı Gönüllülük Okulu Projesi başlatıldı.

    Rusya Federasyonu Cumhurbaşkanlığı Hibe Fonu'nun desteğiyle geçekleştirilen  'Kapsayıcı Gönüllülük Okulu Projesi'nin tanıtım konferansı Rusça ve Türkçe online olarak gerçekleştirildi.

    Beyaz Baston Derneği Başkanı ve Kurucusu Oleg Kolpashchikov’un proje sunumunu yaptığı konferansa, Türkiye Görme Engelliler Federasyonu Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Büyükşehir Belediyesi Engelliler Kent Konseyi Başkanı Dursun Arslan, Görme Engelliler Federasyonu Genel Sekreteri Veli Özağan,Türkiye Sakatlar Federasyonu Başkan Yardımcısı Ayhan Metin, Marmaris Engelli ve Aileleri Birliği Derneği Başkanı Tulgay Hasar ve üyeleri, Türkiye'deki Rusya Yurttaşları Dernekleri'nin Koordinasyon Konseyi üyeleri ile çok sayıda Türk ve Rus gönüllü katıldı. Kapsayıcı Gönüllülük Okulu'nda, herkesin faydalı olabileceği projelerin sıfırdan nasıl üretileceği, kaynakların nasıl elde edileceği, sosyal medyada projenin nasıl tanıtılacağı ve en önemlisi bireylerin kendine en uygun işi nasıl bulacağı, insanlara ve topluma en üst düzeyde nasıl fayda sağlayabileceği gibi konular öğretilecek.

    SEMİNERLER HAZİRAN'DA BAŞLAYACAK
    Kapsayıcı Gönüllülük Okulu'nda derslerin Haziran ayında başlayacağını belirten Beyaz Baston Derneği Başkanı Oleg Kolpashchikov, şunları söyledi:
    “Salgın dolayısıyla alınan önlemler kapsamında iki ülke arasında dolaşım kısıtlamaları kaldırılırsa Haziran ayında 16 saatlik seminerleri Marmaris, Antalya ve Mersin’de ikişer gün 8 saat olarak yapmayı planlıyoruz. İzolasyonun devam etmesi durumunda ise dersleri online olarak gerçekleştireceğiz. Temmuz ve Ağustos ayında online olarak destekleyici dersler yapacağız. Ağustos ayında katılımcılar arasında proje yarışması düzenleyeceğiz. Eylül ayında yarışma sonucu açıklanacak. Kazanan proje sahibi dünya sağlık koşulları da göz önünde bulundurarak projesini tanıtmak üzere Rusya’nın Kinel-Cherkassy köyünde gerçekleşecek IV. Rusya Engelli Kongresi’ne davet edilecek. Okulumuza engelli ve engelsiz bireyleri, kurum ve kuruluşları, organizasyonları davet ediyoruz. İlk sırada Türk dostlarımız ve Rusça konuşan Türkiye’de yaşayan vatandaşlarımız yer alıyor. Türk dostlarımız dilerlerse yarışmaya Türkçe projeleriyle katılabilirler."
    BİREYLER YETENEKLERİNİ VE FARKLI YÖNLERİNİ KEŞFEDECEK
    Okulun programının Ural Devlet Pedagoji Üniversitesi tarafından düzenlenerek onaylandığını vurgulayan Kolpashchikov, sosyal izolasyon sürecinde ve izolasyondan çıkıldığında engelli ve engelsiz birçok kişinin işsiz kalabileceğini, fakat bu proje sayesinde kendi yetenek ve güçlerini farklı yönde geliştirerek, topluma faydalı olabilecek yeni işleri yapabileceklerini kaydetti.

    Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu Rosatom ve Rossotrudniçestvo Federal Ajansı’nın desteğiyle bu sene 19 Eylül’de Marmaris’ten başlaması planlanan Ruhun Yelkenleri Projesi Akdeniz Etabı gönüllülerin katılımıyla gerçekleştirilecek. Bu yıl 2 yelkenli ile Antalya’dan Mersin’e oradan tekrar Marmaris’e dönüleceğini kaydeden Kolpashchikov, “Proje esnasında farklı şehirlerde seminerler, oyunlar ve yarışmalar düzenlenecek” dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow