hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi açıldı

    Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi açıldı
    expand

    Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi açıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA) - MERSİN Büyükşehir Belediyesi tarafından 247 bin metrekare arazi üzerine kurulan ve Türkiye'nin en büyük geçici hayvan bakım ve rehabilitasyon merkezi ünvanına sahip olan Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi açıldı.
    Açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Demokrat Parti'nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayfer Yılmaz, Milletvekili Zeki Hakan Sıdalı, İYİ Parti Toroslar Belediye Başkan Adayı Ender Turhan ve Yenişehir Belediye Başkan Adayı Hasan Ahi, Kent Konseyi Başkanı Yasmina Lokmanoğlu ile hayvanseverler katıldı.
    Bakımevi'nin dünyada başka bir örneğinin bulunmadığını belirten Başkan Kocamaz, "Merkezimizde 4 ameliyathane ve muayene odası, 2 ameliyat sonrası bakım ünitesi, laboratuvar, anestezi ve röntgen bölümü, veteriner odası, müşahede ünitesi, fizik tedavi ve rehabilitasyon ünitesi, terapi havuzları, masaj odası, traksiyon odası, eczane, küpe ve çip odası, soğuk hava deposu, kafeterya, kedi ve köpekler için ayrı mama odası, tıraş odası, sahiplendirme alanı ve serbest dolaşım alanları bulunuyor. İlave olarak kedi ve köpek evleri, özelikle pitbull cinsi köpekler için de bir merkez oluşturulacak. Hayvan mezarlığımız hizmet vermeye başladı. Herkesi hayvanlara karşı duyarlı olmaya ve sahiplenmeye davet ediyorum" dedi.
    Kocamaz konuşmasının ardından beraberindeki heyetle merkezin açılış kurdelesini kesti.
    Merkez Toroslar ilçesine bağlı Gözne Mahallesi'ndeki Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi'nin yanında yer alan Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi, hayvanlar için modern bir yaşam alanı sunuyor. 247 bin metrekare arazi üzerine, 6 bin hayvan kapasiteli olacak şekilde inşa edilen bakımevinde sahipsiz hayvanlar için muayene, tedavi, kısırlaştırma ve sahiplendirme hizmeti verilecek.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow