hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Korku ve kaygıları yenmek için seminer gerçekleştirildi

    Korku ve kaygıları yenmek için seminer gerçekleştirildi
    expand

    Korku ve kaygıları yenmek için seminer gerçekleştirildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- MERSİN'de Büyükşehir Belediyesi’nin 'Yarınlara Farkındalık Projesi' kapsamında periyodik aralıklarla düzenlediği psikoloji seminerlerinin ikincisi gerçekleşti.
    Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşen 'Korku ve Kaygıları Yenmek' konulu seminerde konuşan Dicle Üniversitesi Psikoloji Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Yunus Emre Ayna vatandaşlara korku ve kaygılarla baş etmenin ipuçlarını anlatırken, yardımcı egzersizleri de uygulamalı olarak gösterdi. Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu, seminer öncesi yaptığı konuşmada, Yarınlara Farkındalık Projesi kapsamında çalışmalarını sürdüreceklerini dile getirerek,“Korku, kaygı ve endişe konuları bizim özellikle her mahallede, her sokakta işleyeceğimiz bir konu. Eğer şu anda dinlerken aklınız başka bir yerdeyse siz burada değilsiniz demektir. Eğer hayatınızın herhangi bir döneminde aklınızda sorular varsa, hepinizin bu eğitime ihtiyacı var” diye konuştu.
    Kaygı denildiğinde gençlerin aklına çoğunlukla sınav dönemi duyulan kaygının geldiğini dile getiren Psikolog Doktor Yunus Emre Ayna, her yaş grubundaki insanda kaygının görüldüğünü belirterek, “Kaygının birçok etki alanı var. En başta gündemde olan sınav kaygısı ile başlıyor. Evlerde en çok gündeme gelen konu bu ama hayır, biz yaşamın her alanında her yaş döneminde bu kaygıları yaşayabiliyoruz” dedi.
    Kaygının birden fazla boyuta sahip olduğuna da değinen Ayna, söz konusu boyutların katlanarak arttığına değinerek, “Evhamlarımız var. Bazı şeylerden evhamlanabiliriz. İçimize bir şey düşebilir. ‘Acaba çayın altını kapattım mı? Tülü çektim mi? Kapıyı kilitledim mi?’ gibi. Evham en düşüğüdür. Ondan sonra ufak ufak kurt kaynar içimizde. Evham endişeye dönüşür. İkinci basamağı endişedir. O kar tanesi evhamlar birleşti kartopu oldu. O kartopunu sürdünüz sürdünüz çoğalttınız ve kaygılanmaya başladınız.Arada kavram olarak bir heyecan var ama heyecanı genelde çok olumsuz olarak algılamayız. Bir şeyler bizi heyecanlandırır, onu kontrol edebiliriz, düzenleyebiliriz” ifadelerine yer verdi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow