hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mahalle mutfakları kentin 4 noktasında hizmet veriyor

    Mahalle mutfakları kentin 4 noktasında hizmet veriyor
    expand

    Mahalle mutfakları kentin 4 noktasında hizmet veriyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- MERSİN'de Büyükşehir Belediyesi’nin 'Mahalle Mutfakları'  yeni normalleşme sürecinde yeniden hizmete girdi.
    Büyükşehir’in Aşhanesi’nde pişen yemekler, salgın sürecinde 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlara ulaştı. Pandemi sürecinde 400 binin üzerinde ücretsiz yemek hizmeti sunan Büyükşehir, bir süre hizmete ara  veren Mahalle Mutfakları’nı yeniden hizmete kazandırdı. Vatandaşlar, Toroslar Engelsiz Mesleki Eğitim Merkezi’ndeki sabit Mahalle Mutfağı’nın yanı sıra 3 mobil dağıtım aracıyla hafta içi her gün 17.00-19.00 saatleri arasında Akdeniz ilçesi Şevket Sümer Mahallesi ile Toroslar ilçesi Demirtaş ve Kurdali Mahalleleri’nde de 3 TL’ye 3 çeşit yemeğe ulaşabiliyor.
    Büyükşehir Belediyesi Aşhanesi’nde görevli Ulaş Yıldız, yemeklerin tek kullanımlık paketlerle hijyenik koşullarda vatandaşlara ulaştırıldığını belirterek, “Sadece 3 TL gibi cüzi bir rakam karşılığı 3 çeşit yemek veriyoruz. Ana yemek, pilav veya makarna gibi yardımcı yemek, yoğurt, tatlı vb. destekleyici üçüncü üründen oluşan menümüzle vatandaşlarımıza hizmet ediyoruz. Bunların tamamı Aşhanemiz’de üretiliyor. Biz yemekleri vatandaşlarımıza tek kullanımlık kaselerde ikram ediyoruz. Yemeklerimiz Aşhanemiz’de çok kaliteli ürünlerle üretiliyor. Aynı yemekleri burada vatandaşlarımıza ikram ediyoruz” dedi.
    Toroslar ilçesi Halkkent Mahallesi sakinlerinden 57 yaşındaki Abidin Gözüyılmaz, Mahalle Mutfakları’ndan aldığı yemeklerin bütçesini önemli oranda dengelediğini belirterek, “3 lira maliyet değil ama vatandaşa yemek şeklinde yapılan yardım çok makbul. Bütçemi neredeyse burası dengeliyor” diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow