hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mersin Narenciye Festivali'nde bu yıl hedef 1 milyon ziyaretçi ağırlamak

    Mersin Narenciye Festivalinde bu yıl hedef 1 milyon ziyaretçi ağırlamak
    expand

    Mersin Narenciye Festivali'nde bu yıl hedef 1 milyon ziyaretçi ağırlamak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Soner AYDIN/MERSİN, (DHA)- MERSİN Valisi Ali İhsan Su, Narenciye Festivali kapsamında bu yıl 1 milyon ziyaretçi ağırlamayı hedeflediklerini belirtti.
    Mersin Ticaret Borsası'nda düzenlenen festival değerlendirme toplantısına Vali Ali İhsan Su, Festival İcra Kurulu ve Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Özdemir, merkez ilçe belediye başkanları, oda ve dernek yöneticileri katıldı. Festivalin gelir-gider tablosunu paylaşan Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Özdemir, toplam geliri 2 milyon 648 bin lira olan festivale, Çukurova Kalkınma Ajansı, Büyükşehir ve merkez dört ilçe belediyeleri ile odaların maddi destekte bulunduğunu söyledi. Özdemir, gelirlerin tamamının festival kapsamında harcandığı belirtti.
    HEDEF 1 MİLYON ZİYARETÇİ
    Festivale dair değerlendirmelerde bulunan Vali İhsan Su ise, şöyle konuştu:
    "Narenciye Festivali hem katılım hem de etkinlikler açısından kent genelindeki en büyük etkinlik. Çünkü narenciye bizim kentimiz için çok önemli. Türkiye'nin narenciye üretimi yaklaşık 5 milyon ton, bunun 1.2 milyon tonunu biz üretiyoruz. Yapılan ihracatın yüzde 39'u ilimizde gerçekleşiyor. Narenciye bizim çok önemli markamız. 2018 yılında düzenlenen festivale yaklaşık 300 bin, 2019'da ise 500 bin kişi katıldı. Bu yıl ise hedefimiz 1 milyon ziyaretçi. Bu yıl kentimizde bir de Uluslararası Turunçgil Kongresi olacak. Kasım ayında her iki festivali birlikte ele alacağız"
    Toplantıda festival kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow