hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mersin polisinden kaçakçılara darbe

    Mersin polisinden kaçakçılara darbe
    expand

    Mersin polisinden kaçakçılara darbe

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA)-MERSİN'de bandrolsüz kaçak makaron ticareti ve sigara üretimi yaparak, vergi kaçırıp devleti yüklü miktarda zarara uğratan 2 kişi yakalanarak gözaltına alınırken 25 bin 800 kaçak makaron ve 20 bin sahte badrola da el konuldu.
    Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri satışı yapılmış makaronlar üzerinde bulunan bandrollerin sökülerek tekrar kullanıldığı bilgisi aldı. Bunun üzerine ekipler, Mersin genelinde bandrolsüz kaçak makaron ticareti ve sigara üretimi yaparak, vergi kaçırıp devleti yüklü miktarda zarara uğratanların tespit ve yakalanmaları yönünde çalışma yaptı. Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesine harekete geçen ekipler, satışı yapılmış makaronlar üzerinde bulunan bandrollerin sökülerek tekrar kullanılması amacıyla rulolara sarılarak kullanıma hazır hale getirenlerin yakalanmasına yönelik yapılan iki ayrı operasyonda gerçekleştirdi. Operasyonlarda, 26 adet 1 kilogramlık paketlerde toplam 26 kilo bandrolsüz gümrük kaçağı sigara tütünü, 85 kilo kıyılmış tütün, 80 bin adet markasız ve bandrolsüz gümrük kaçağı makaron, 25 bin 800 adet markasız ve bandrolsüz doldurulmuş gümrük kaçağı makaron, 2 adet kompresör ve 2 adet sigara basma makinesi, 20 bin adet TAPDK bandrole el koydu.
    Operasyonda O.K. ve M.Ç. yakalanarak gözaltına alınarak Emniyet Müdürlüğü'nde getirip sorgulandı. İfadeleri alınan O.K. ve M.Ç., çıkarıldıkları mahkemede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow