hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mersin, yeni yıla projelerle girecek

    Mersin, yeni yıla projelerle girecek
    expand

    Mersin, yeni yıla projelerle girecek

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA) - MERSİN Büyükşehir Belediyesi tarafından, tarımı ve üreticiyi desteklemek amacı ile 2021 yılında 24 milyon 728 bin TL bedelli çok sayıda proje hayata geçirilecek.
    Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre; dağıtılacak 100 kilometre sulama borusu ile tarım arazileri canlanacak. Büyükbaş hayvan yetiştiricilerine kaba yem desteği, arıcılara ve kooperatiflere alet-ekipman-makine desteği, fide-fidan ve tohum desteği devam edecek. 180 bin kantaron fidesi ile üreticilerin kalkınması ve tarımsal alanların artırılacak. Dağıtılacak paket süt miktarı 1.5 milyona çıkacak. Buna benzer birçok projenin maliyeti, 24 milyon 728 bin TL olacak.
    Öte yandan 2020 yılında kooperatiflere badem soyma, bitkisel atık kıyma, erik boylama yıkama, zeytin boylama, üzüm sıkma, taş kırma makinası, süt soğutma tankı desteği verildi. 125 otağ kubbeli çadır ve 150 masayla, üreticilerin ürünlerini doğrudan satabilecekleri düzenli ve hijyenik bir sistem kurulması sağlandı. Beyaz sinek ve sera beyaz sineği zararlılarına karşı, toplam bin 100 yapışkan tuzak dağıtıldı. 13 üreticiye 65 dekarlık alana sarı buğday ekilmesi için tohum, gübre ve ilaç desteği verildi. 12 bin 500 incir, 3 bin 250 avokado, 51 bin gemlik zeytin, 9 bin 120 Sarıulak zeytin fidanı, 100 bin lavanta fidesi ile 200 bin nergis soğanı dağıtıldı. 60 kilometre sulama borusu yardımı yapılırken, 60 yetiştiriciye toplam bin 500 küçükbaş hayvan desteği verildi, 4 ton kaba yem tohumu üreticilere ulaştırıldı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow