hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mersin'de 'Halkkart' başvuruları başladı

    Mersinde Halkkart başvuruları başladı
    expand

    Mersin'de 'Halkkart' başvuruları başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA) - MERSİN Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen, 'Halkkart' olarak adlandırılan sosyal destek kartı için başvuruların başladığı bildirildi.
    Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre, Halkkart alarak çeşitli fırsatlardan yararlanmak isteyenler ihtiyaç sahipleri, 'mersin.bel.tr/sosyal-destek-kart-halk-kart' adresinden ve merkez Akdeniz ilçesindeki Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yardım ve Dayanışma Merkezi'ne bizzat başvuru yapabilecek. İlçelerde yaşayanlar ise Belediye Koordinasyon Şube Müdürlükleri'ne giderek işlemleri başlatabilecek. Başvuruların incelenmesinin ardından ekonomik durumu kart almaya uygun olan Mersinliler, Halkkart sahibi olacak.
    Sosyal yardım yönetmeliği kriterlerine uyan ve dar gelirli olduğu tespit edilen tüm vatandaşlar Halkkart'tan yararlanabilecek. Dar gelirli vatandaşların adlarına verilecek olan kartlara her ay ihtiyaç sınıfına göre belirlenecek tutarlarda TL yüklenecek. Vatandaşlar diledikleri gibi bu karttaki miktar kadar alışveriş yapabilecek.

    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow