hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mersin'de taksiler için ilaçlama sistemi

    Mersinde taksiler için ilaçlama sistemi
    expand

    Mersin'de taksiler için ilaçlama sistemi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA) - MERSİN Şoförler ve Otomobilciler Odası, İçişleri Bakanlığı'nın genelgelerine uyarak ticari araçların periyodik ilaçlanmasını sağlamak amacı ile ilaçlama sistemi kurdu. Taksi sahipleri hiçbir ücret ödemeden taksilerini her hafta ilaçlatacak ve 'Bu taksi ilaçlanmıştır' resmi belgesi de alabilecek.
    Koronavirüs nedeni ile Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası, taksilerde herhangi bir sorun yaşanmaması için harekete geçerek, ilaçlama sistemi kurdu. Kazandırılan ilaçlama cihazlarını kullanmaları için eğitimden geçirilen iki kişiyi de istihdam ederek kadrosuna kattı.
    Ticari araçların ilaçlanmasından sonra taksi duraklarının da aralıklarla ilaçlanacağını belirten Oda Başkanı Veysel Sarı, "İçişleri Bakanlığının ticari araçların sık sık ilaçlanması konusunda gösterdiği hassasiyeti dikkate aldık ve oda bünyesinde İstanbul’dan TSE standardında ozon ve kimyasal ilaçlama yapabilen kendi ilaçlama sistemimizi oluşturduk. Bunda öncelikli amacımız, Mersin’de halkımızın daha sağlıklı araçlarda seyahat etmelerini sağlamak, zor günler geçiren taksici esnafımızı da ilaçlama ücretlerinden kurtarmaktır. Krona salgınının sürmesi ihtimali ve ciddiyeti karşısında taksici esnafımızı bu sıkıntılı günlerde karınca-kararınca misali sık yapmak zorunda kalacağı ödemeden de kurtarmış olacağız" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow