hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    MESKİ, kuvvetli yağış sonrası incelemelerde bulundu

    MESKİ, kuvvetli yağış sonrası incelemelerde bulundu
    expand

    MESKİ, kuvvetli yağış sonrası incelemelerde bulundu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- MERSİN'de Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürü Alaeddin Alkaç ve Genel Müdür Yardımcısı Ali Yılmaz ve Kanalizasyon Dairesi Başkanı Halit Sümen su taşkınlarına karşı alınan tedbirleri incelemek ve olası sorunları tespit etmek için sahaya indi.
    MESKİ Genel Müdürü Alkaç, Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı ekipleri ile yaşanabilecek sel baskınlarının önlenmesine yönelik çalışmaları yerinde kontrol etti. Alkaç, geçtiğimiz yıllarda su baskınlarından oldukça etkilenen bölgelerde şu an için olumsuz bir durum olmadığını belirterek, “Bölgemizde 2 gündür etkili olan yoğun yağışlardan dolayı vatandaşlarımızın mağdur olmaması adına çalışma arkadaşlarımla birlikte görevimizin başındayız. Oluşabilecek sel veya su baskınlarını ortadan kaldırmak için kolları sıvıyoruz. Gün boyunca, tıkanan atıksu ve yağmur suyu drenaj hatlarını açarak, olumsuz bir durum yaşanmasını engelliyoruz. Yaşanabilecek olası baskınlarla ilgili mücadele etmeye hazır haldeyiz. Ekiplerimizle beraber altyapının sorunsuz çalışması ve meydana gelebilecek tahribatın önlenmesi için incelemelerde bulunuyor, ayrıca ızgara hatları için temizlik çalışmalarını aralıksız sürdürüyoruz” diye konuştu.
    Çalışmaları Başkan Vahap Seçer ile irtibat halinde sürdürdüklerini kaydeden Alkaç, "Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer de bu konuyla ilgili çok titiz davranıyor. Çalışmalarımızı kendileriyle irtibat halinde sürdürüyoruz. Oluşan olumsuzluklara ve aksaklıklara karşı özel araçlarımızla birlikte anında müdahale ediyoruz. ALO 185 çağrı hattımıza gelen ihbarları değerlendirip, Mersin halkının mağdur olmaması için 7/24 hizmet anlayışıyla çalışmalarımıza devam ediyoruz. MESKİ ailesi olarak ekiplerimizle birlikte görevimizin başında olacağız" dedi.
    Vatandaşların şikayetlerine cevap vermek için hazır olduklarını dile getiren Genel Müdür Alkaç, ekipleri ile birlikte teyakkuzda olduklarını vurguladı. Alkaç, Büyükşehir Belediyesi’nin saha çalışmalarında kendilerine destek olduğunu dile getirdi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow