hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mezitli, kadın şiddetine karşı tek ses oldu

    Mezitli, kadın şiddetine karşı tek ses oldu
    expand

    Mezitli, kadın şiddetine karşı tek ses oldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)-MERSİN’de. Mezitli Belediyesi tarafından Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü etkinliği düzenlendi.
    Belediye binasının dev turuncu bayrak ve pankartlarla donatıldığı etkinliğe, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra, Solinova Üretici Kadın Kooperatifi Başkanı Prof. Dr. Ayşe Gül Yılgör ve üyeleri, Mezitli Soroptimist Kulübü üyeleri, Mersin Rotary Kulübü Guvarnörü Serhan Antalyalı, Mersin'de bulunan tüm Rotary Kulüp Başkanları ve üye temsilcileri, Atatürkçü Düşünce Derneği Üyeleri, Mezitli Kent Konseyi Kadın Meclisi temsilcileri, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, belediye çalışanları ve vatandaşlar katıldı.
    Sosyal mesafe kurallarına uyularak gerçekleştirilen etkinlikte tüm katılımcılara şiddetin sembolü olan turuncu renkte maske dağıtılırken, kadınlarda ‘İstanbul Sözleşmesi Yaşatır’ yazılı dövizler taşıdı.
    Katılımcıların tamamına yakının siyah kıyafetle katıldığı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinlikte; katılımcı sivil toplum kuruluşları adına konuşmayı Prof. Dr. Ayşe Gül Yılgör yaptı. Konuşmasında, kadınların LGBT bireylerin hem aile içerisinde hem de kamusal alanda şiddetle karşı karşıya kaldığına dikkat çeken Yılgör, "Dayak, tehdit, öldürme, taciz ve tecavüzün yanı sıra duygusal, sözlü ve psikolojik şiddetle karşı karşıya kalıyorlar. Küçük düşürücü, tehdit edici, kontrol edilmesiyle, akılsız, güçsüz ve zayıf hissettirmeyle, yalnızlaştırmayla, hakaretle karşılaşıyorlar" dedi.
    En yaygın şiddet türlerinden birisinin de ekonomik şiddet olduğuna vurgu yapan Yılgör, “Kadına yönelik şiddetin önlenmesi çok yönlü bir mücadeleyi gerektiriyor. Bir yandan toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak için kadının ekonomik, sosyal ve siyasal güçlenmesinin sağlanması gerekiyor. Aynı zamanda faillerin cezalandırılması, şiddete uğrayan ya da uğrama riski bulunan kadınların korunmasını sağlayacak yasal düzenlemelerin yapılması için mücadele edeceğiz" diye konuştu.
    Mezitli’nin haklarını arama ve demokratik yaşama katılım yönünde çok özel bir yeri olduğuna dikkat çeken Başkan Tarhan ise, "Daha birkaç gün önce, 20 Kasım’da Kent Konseyi Çocuk Meclisimiz ile Dünya Çocuk Hakları Gününü kutladık. 10 Aralık’ta da İnsan Hakları Gününü kutlayacağız. Bugün ise Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilen; Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü'nü kutluyoruz. Kadınlar daha aydınlık bir gelecek için; bugün, dünyanın her yerinde turuncu etkinlikler düzenleniyor, turuncu haberler yapılıyor, binalar turuncuya boyanıyor. Bizim de yaptığımız gibi billboardlar turuncuya boyanarak kitleler bilgilendiriliyor. Bu soruna dikkat çekiliyor. Şiddetin son bulmasına yönelik yaklaşımlara dikkat çekiliyor" dedi.
    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow