hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şahne, muhtarlarla 'huzur toplantısı' düzenledi

    Şahne, muhtarlarla huzur toplantısı düzenledi
    expand

    Şahne, muhtarlarla 'huzur toplantısı' düzenledi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- MERSİN'de  İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Akdeniz ilçesi mahalle muhtarıyla bir araya gelerek güvenlik toplantısı yaptı.
    Toplantıda muhtarlar ile bölge halkının güvenlik sorularının çözümüne yönelik genel değerlendirmeler ile mahallelerde resmi ekipler, motosikletli yunus ekipleri, çarşı ve mahalle bekçileri ile alınacak güvenlik tedbirleri hakkında görüşüldü. 
    İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, muhtarlara hitaben yaptığı konuşmada, "Mahallelerinizle ilgili yapacağımız her türlü istişare Mersin’in güvenliği ve asayişi konusunda bizlerin daha aktif çalışmasını sağlayacaktır. Bu noktada sizlerin rolü çok önemlidir, biz ne kadar sokakta mücadele veriyor olsak da daha iyi bir başarı elde edebilmemiz için bilgi akışının süreklilik göstermesi gerekmektedir. Bizim sizlerden alabileceğimiz en büyük destek mahallelerinizde meydana gelen asayiş ve güvenlik ile ilgili her türlü olayı anında bizlere haberdar etmenizdir. Bizim esas meselemiz burada sizi dinlemek, özellikle bize ileteceklerinizi teker teker not almak. Gücümüz yettiğince de burada çözebilmektir. Bütün meselelerinizde sizinle birlikte olduğumuzu ifade etmek isterim. Uyuşturucu ile her alanda verdiğimiz kararlı mücadelemiz sonuç veriyor. Birçok tedbir aldık, birçok proje ortaya koyduk, arkadaşlarımızın gerçekleştirdiği harika operasyonlar sayesinde narkotik suçlar kapsamında 3 yıldır Türkiye birincisiyiz. Yine kaçakçılık suçlarında Türkiye'de performansı yüksek ilk 5 kent arasındayız. Asayiş suçlarında özellikle mala karşı işlenen suçlarda yüzde 50 ye kadar bir düşüş yaşandı" dedi.
    MUHTARLAR SORUNLARINI DİLE GETİRDİ
    Toplantıda söz alan mahalle muhtarları, mahallelerinin sorunlarını dile getirdi. Muhtarlar, TIR ve kamyonların mahalle aralarına girmemesi, yaşanan trafik yoğunluğuna çözüm bulunması, sokak aralarındaki parklarla ilgili ceza yazılması, hurdacılar ile ilgili uygulamaların sıklaştırılması, mahalle giriş ve çıkışlarında mobese sayısının arttırılması, gece bekçi görevlendirilmesi gibi talepte bulundu. Toplantı, Mehmet Şahne’nin Mesudiye Mahallesinin 43 yıllık muhtarına hediye takdim etmesi ile son buldu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow