hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sandalyesini kapıp gelenler gönüllerince eğlendi

    Sandalyesini kapıp gelenler gönüllerince eğlendi
    expand

    Sandalyesini kapıp gelenler gönüllerince eğlendi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)-MERSİN Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, yeni normalleşme sürecinde vatandaşları hafta sonu akşamları sosyal mesafeli konserlerde buluşturarak gönüllerince eğlenmelerini sağlıyor.
    Yeni normalleşme sürecinde vatandaşlar, kentin ve mevsimin tadını açık alanlarda çıkarmaya başladı. Vatandaşların ilk tercihi sahiller oldu. Büyükşehir, yasak süresince Kültür Park’ı bir uçtan diğer uca yenilerken 1 Haziran ile birlikte canlı bir sahil şeridine kavuşan Mersinliler, sosyal mesafeli konserlerle de koronavirüs sürecinin etkilerini şarkılarla atlatıyor. Sahil şeridi ve piknik alanları, kamp sandalyelerini alıp açık havanın tadını çıkaran vatandaşlara ev sahipliği yaparken, Büyükşehir’in sahilde gerçekleştirdiği konserler de vatandaşların daha güzel vakit geçirmesini sağlıyor. Büyükşehir, bu defa 'Sandalyeni Kap Gel' sloganıyla bir çağrıda bulunarak, konserleri 2 gün boyunca Tarsus’tan Mut’a kentin 8 noktasına taşıdı.
    Yenişehir İlçesi Kültür Park Amfi Tiyatro’da çocuklar için de 'Sahilde Çocuk Partisi' düzenleyen Büyükşehir Belediyesi, etkinlikleri ile her yaştan insana hitap ediyor. Sahnede çocuklar için hulahoplarla sosyal mesafeli alanlar kuruldu. Palyaço eşliğinde dans eden çocuklar, masal anlatıcısı Güzide Nur Karkıner’in anlattığı 'Elma Ağacının Gizli Kalbi' adlı masalı ise büyük bir dikkatle dinledi. Sosyal mesafe korunarak heykel, ayna, deve-cüce ve renklerle toplar oyunlarını oynayan çocuklara sürpriz hediyeler verildi.
    Konserlerin ilk durağı ise Yenişehir ilçesi oldu. Sandalyesini kapıp açık alanın tadını çıkaran vatandaşlar, Grup Yazı Tura konserinde Türkçe pop-rock şarkılara hep bir ağızdan eşlik ederken, sosyal mesafeyi koruyarak dans gösterisine de katıldı. Aynı dakikalarda Tarsus ilçesi Kültür Park’ta Grup Duvar sahne aldı. Yemyeşil ortamda ağaçlar altında gerçekleştirilen rock müzik ağırlıklı konsere gençler büyük ilgi gösterdi.
    Erdemli İlçesi Arpaçbahşiş Mahallesi kumsalları ise 'Kumsal Partisi DJ Performansı ve Karaoke' sahnesi oldu. Büyükşehir’in etkinliği Erdemli’nin sahillerini canlandırdı, yazlıkçıların eğlence kaynağı oldu. Gençler DJ performansıyla coşku dolu dakikalar yaşarken, çocuklar da sevilen çocuk şarkılarıyla karaoke etkinliğinde doyasıya eğlendi.
    Cumartesi günü ise Mersinliler hafta sonunun tadını yine Büyükşehir’in konserlerinde çıkarttı. Sandalyesini kapan kent merkezindeki Mersinliler, Mezitli ve Yenişehir ilçelerindeki konserler ve dans gösterilerinde buluştu. Mezitli ilçesi Adnan Menderes Bulvarı civarındaki alanda Haluk Şaş ve Kilikya Band konseri ile dans gösterisi gerçekleşirken, Yenişehir ilçesinde yer alan çim alan da Sunset Band Konseri ve dans gösterisine sahne oldu. Aynı saatlerde Tarsus ilçesi Kültür Park’ta Tamay Özaltun Konseri, Mut ilçesi Çınaraltı Parkı’nda Mersin Büyükşehir Belediyesi Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği konseri ile halk oyunları topluluğu gösterisi gerçekleşti. Silifke ilçesi Susanoğlu Halk Plajı’ndaki yazlıkçılar ise Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası konserinde buluştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow