hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Seçer’den vatandaşlara içme suyu uyarısı

    Seçer’den vatandaşlara içme suyu uyarısı
    expand

    Seçer’den vatandaşlara içme suyu uyarısı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)-MERSİN Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, vatandaşlardan bahçe sulaması ve araç yıkama gibi suyun gerçek kullanım amacı dışında kullanılmamasını istedi.
    Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Sahil Güvenlik, Jandarma ve Emniyet teşkilatlarını ziyaret ederek, bayramlarını kutladı. Başkan Seçer, Mersin Valisi Ali İhsan Su’nun bayram kutlamalarını kabul ettiği törene de katılarak, il protokolüyle bayramlaştı.
    Vatandaşların da bayramını kutlayan Başkan Seçer, bayramda vatandaşların kurban kesme telaşında olduğuna işaret ederek, "Biz de sokaklarda hoş olmayan görüntüler olmasın diye bazı tedbirler aldık. Toplamda 250 kasap ve 80 yardımcı elemanla, 32 noktada, bunların 24'ü mobil, 8’i mezbahalarımız, 13 ilçede vatandaşlarımız kurban kesimlerini ücretsiz olarak gerçekleştiriyoruz. Mezbahalarımız 8 ayrı noktada bayram boyunca bu hizmeti devam ettirecekler" dedi.
    Mersin’in bazı mahallelerinde yaşanan su sıkıntısına değinen Başkan Seçer, "Mevsim itibariyle bölgemiz sıcak, rutubet yüksek. Vatandaşlarımız genelde sahillerde, plajlarda büyük bir kısmı da yaylalarda. O bölgelerde tabii ki farklı sorunlar ortaya çıkıyor. Bir tanesi su sorunu. Vatandaşlarımın da bizi dinlemesini ve bize yardımcı olmalarını istiyorum. Çamlıyayla'dan, Gözne'den, Soğucak'tan, Bekiralanı’ndan, Silifke'nin bazı bölgelerinden bana şikayetler ulaşıyor. Vatandaşlarımız bazı mahallelerde susuzluk çekiyorlar. Bunun temel sebebi o bölgelerde vatandaşlarımızın suyu temel amacından farklı amaçla kullanması. Vatandaşlarımızdan bahçe sulaması ve araç yıkama gibi suyun gerçek kullanım amacı dışında faaliyetlerde bulunmamalarını rica ediyorum. Arıza olduğunda MESKİ olarak müdahale ediyoruz ama dediğim gibi suyun kontrollü olarak kullanılmasında fayda var. Oralarda su kapasitemiz ya da şebeke kapasitemiz yaz nüfusunun arttığı düşünülerek yapılmış. Bu konuda sıkıntı yok ama suyun amaç dışı kullanılması daha büyük bir sıkıntı olarak görünüyor" diye konuştu.
    Bayram süresince ulaşımda bir sıkıntı yaşanmaması için önlemlerini aldıklarını ifade eden Başkan Seçer, belediye otobüslerinin bayram boyunca ücretsiz olacağını, zabıta, itfaiye, MESKİ başta olmak üzere birçok birimin görev başında olduğunu söyledi.
    Başkan Seçer, bayram boyunca kentte olacağını kaydederek,  "Ben de buradayım. Bayram boyunca Mersin'de olacağım. Programımıza ilçelerde bazı geziler koyduk. Çamlıyayla, Tepeköy, Fındıkpınarı, Gözne, Ayvagediği bölgesinde olacağız. Bu bayram pandemi döneminde kutlanıyor. İletişim sınırlı ama vatandaşlarımız geçtiğimiz bayrama göre daha rahat hareket edebiliyor. Umut ediyorum bu bayram gelecek günlerin bize daha mutlu, sağlıklı, huzurlu, refah içinde bir dünya sunmasına vesile olur" ifadelerini kullandı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow