hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vali Pehlivan: Mersin’i canlı ve enerjik günler bekliyor

    Vali Pehlivan: Mersin’i canlı ve enerjik günler bekliyor
    expand

    Vali Pehlivan: Mersin’i canlı ve enerjik günler bekliyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA)-MERSİN Valisi Ali Hamza Pehlivan, 8’inci Narenciye Festivali’nin önemine dikkat çekerek, "Festival, Mersin'in güzelliklerinin yakından görülmesine vesile olacak. Gündüz aktivitelerinin ardından, akşamları konserler ve sanatsal etkinlikler devam edecek. Mersin'i canlı ve enerjik günler bekliyor" dedi.
    Vali Pehlivan, Festival İcra Komitesi Başkanı Abdullah Özdemir ile birlikte festivalin yapılacağı alanı gezdi. Görevlilerle ve vatandaşlarla sohbet eden Pehlivan, basın mensuplarına yaptığı açıklamayla herkesi 12-13 Kasım'da düzenlenecek olan 8'inci Mersin Narenciye Festivali'ne davet etti.
    Festivalin yapılacağı Galatasaray Meydanı ve çevresindeki hummalı çalışmaların devam ettiğini dile getiren Pehlivan, "Turunçgil ve narenciye C vitamini, mineral ve lif deposu, Mersin de bir narenciye deposudur. Mersin de narenciyenin adeta başkenti. Özellikle limon üretiminde, Türkiye'deki toplam üretimin yüzde 55'i ilimizde gerçekleştiriliyor ve Türkiye'de birinci sırada. Greyfurt, mandalina ve portakalda da Türkiye'de 2'nci ve 3'üncü sırada yer alıyor. Çok önemli bir potansiyel. Pandemi nedeniyle 2 yıldır bu festival yapılamıyordu. 2010 yılında başlayan süreç pandemide kesintiye uğramakla birlikte, bu yıl festivalin bütün paydaşlarıyla bir araya geldik" diye konuştu.
    Mersin'i hafta sonu güzel bir etkinliğin beklediğini vurgulayan Pehlivan, "Festival, narenciye üretiminde önde olan ilimizde hem il ölçeğinde dikkatleri çekmek, insan sağlığı için de önemli olan ürünlerin tanıtımını yapmak, insanların tüketimi daha bilinçli şekilde yapmalarını sağlamak, diğer yandan da insanların Mersin'e gelerek ilimizin güzelliklerini yakından görmesine, mutfağını tanımasına vesile olacak. Akdeniz'in kıyısında, Akdeniz'in turkuvazıyla Toroslar'ın yeşilini birleştiren bir noktadayız. Sayısız arkeolojik eserimiz var ki bunların her biri turistik değer ifade ediyor. Mutfağımız, kendine has lezzetler olan tantunisinden cezeryesine kadar tescilli ürünleri bulunmakla birlikte, ilimizde 81 ilin tamamından hemşerimiz olduğu için Türkiye mutfağını da burada tatma imkanı var. Festival bünyesinde gastronomiyle ilgili sunumlar da yapılacak. Belediyelerin ve sektörde paydaş olan kurumların stantları olacak, kültürel faaliyetler olacak. Halk eğitim merkezlerinin katılımı olacak, el emeği göz nuru ürünler sergilenecek. Konserler olacak, gündüz bir takım aktivitelerle birlikte akşamları konserler ve sanatsal etkinlikler devam edecek. Mersin'i canlı ve enerjik günler bekliyor" ifadelerini kullandı.
    VATANDAŞA DAĞITILACAK
    Festival kapsamında görücüye çıkan ejderha, balina, ahtapot, denizaltı, helikopter, maymun, uçak ve tren gibi figürlerin süslenmesinde canlı meyvelerin kullanıldığını anımsatan Vali Pehlivan, "Bu çok nadir, ülkemizde örneği olmayan bir uygulama. Burada kullanılan limon, greyfurt, mandalina ve portakallar kesinlikle ziyan edilmiyor. Bunlar vatandaşlarımıza dağıtılıyor. Şuanda da 100 ton civarında meyve kullanımı gerçekleşmiş. Kesinlikle bunlar ziyan edilmiyor, vatandaşlarımıza dağıtımı sağlanıyor, festivalin de bir hediyesi oluyor" şeklinde konuştu. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow