hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    En lezzetli peynir obruktan çıktı

    En lezzetli peynir obruktan çıktı
    expand

    En lezzetli peynir obruktan çıktı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MUT(Mersin), (DHA)-MERSİN'in Mut ilçesinde özel hazırlanan kuzu ve oğlak derilerine basılıp tulum haline getirildikten sonra 1800 rakımlı yaylada, soğuk hava deposu olarak kullanılan mağaralara 5 ay bekletilen obruk peynirleri bulunduğu yerden törenle çıkartıldı.
    Obruk peynirinin çıkarılması etkinliğine etkinliğe, Vali Ali Hamza Pehlivan ve eşi Yıldız Pehlivan ile  Mut Kaymakamı Batuhan Bingöl, Tarım ve Orman İl Müdürü Arif Abalı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hüseyin Özgür Yalçın katıldı. Vali Pehlivan ve beraberindekiler ilk olarak kooperatifi ziyaret ederek, Yunus Emre Kaya'dan bilgi aldı. Daha sonra ise  Kızılova Yaylasındaki mağaralara yerleştirildikten sonra olgunlaşması için 5 ay bekletilen peyniri, mağaralardan çıkarıldıktan sonra Vali Pehlivan ve beraberindekiler tarafından tadına bakıldı.
    Hacıahmetli Kooperatif Başkanı Yunus Emre Kaya'dan Mut ilçesine has diğer ürünler ile obruk peynirinin üretim süreci ile ilgili bilgiler alan Vali Pehlivan, üreticilere hayırlı ve bereketli kazançlar diledi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow