hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mut Ot Festivali başladı

    Mut Ot Festivali başladı
    expand

    Mut Ot Festivali başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Murat SÖZERİ/MUT(Mersin), (DHA) - MERSİN'in Mut ilçesinde bu yıl ilki düzenlenen Ot Festivali kortej yürüyüşüyle başladı.
    Atatürk Anıtı önünden başlayan Hükümet Caddesinden devam eden yürüyüş etkinliğin açılışının yapılacağı Tarihi Karacaoğlan Çınaraltı Parkı'nda sona erdi. 
    Kortej yürüyüşüne Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin  Milletvekilleri Alpay Antmen ve Cengiz Gökçel, Mut belediye Başkanı Volkan Şeker,  Mersin Güç Birliği Kalkınma ve Gelecek Derneği (MEGEP) Başkanı Hasan Gezer, modacı Cemil İpekçi, şef aşçı Hazer Amani, halk oyunları ekipleri, yöresel kıyafetli gruplar ile vatandaşlar katıldı. 
    Festivalin açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer, dünyada yetişen endemik bitkilerin 3 bin 500'ünün bölgede yetiştiğini belirterek, "Bölgemiz bu konuda çık zengin. Bu festivalin sürekli sürekli olması için hepimize görev düşüyor. Bizler bugün varız yarın yokuz. Ama bu ilk olan etkinlik devam etmeli" dedi.
    İlginin yoğun olduğu 2 gün sürecek Festival boyunca yörede yetişen otlardan yapılan yiyecekler yapılacak, halkoyunları ekipleri ve seyirlik oyunları sergilenecek, çeşitli yarışmalar yapılacak. Modacı Cemil İpekçi kök boya kumaş, şef aşçı Hazer  Amani ise Workshop yapacak. (DHA) 

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow