Muhtarlara ve imamlara sosyal uyum bilgilendirmesi

Muhtarlara ve imamlara sosyal uyum bilgilendirmesi
Okan ÇALIŞAN/TARSUS(Mersin), (DHA)-MERSİN'de, Tarsus Belediyesi, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMYK) ve Mersin İl Göç İdaresi yetkilileri tarafından, Muhtarlar ve İmamlara yönelik 'Sosyal Uyum Faaliyetleri' konulu toplantıya ev sahipliği yaptı.
Tarsus Belediyesi’nin verdiği destekle Meclis Toplantı salonunda yapılan 'Sosyal Uyum Faaliyetleri' konulu bilgilendirme toplantısına, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Ankara Saha Ofisi Bölge Müdürü Reşit Akif Atlı ve Mersin İl Göç İdaresi Müdürü Hüseyin Kemal İlday, konuşmacı olarak katıldılar. Toplantıda Tarsus Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ahmet Sarman’da hazır bulundu.
Atlı ve İlday yaptıkları konuşmalarda muhtarlar ve imamları, hak ve hizmetlere erişim ile birlikte iltica sistemi üzerine bilgilendirdi. Uyum zorluklarının da tartışıldığı toplantıda gelen soruları cevaplandırdı. Muhtarlardan ve İmamlardan edindikleri ve kendilerine yansıtılan sorunlar konusunda mülteci kanaat önderleri ile bir araya gelecek olan Ankara Saha Ofisi Bölge Müdürü Reşit Akif Atlı ve Mersin İl Göç İdaresi Müdürü Hüseyin Kemal İlday, şikâyet sorunları ortak çözüm bulmak adına masaya yatıracaklar. Bu çalışma raporlanıp Mersin Valiliğine ve İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edilecek.
Toplantının ev sahipliğini yapan Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’a konuya hassasiyetinden, sıcak yaklaşımından ve misafirperverliğinden ötürü teşekkür eden Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Ankara Saha Ofisi Bölge Müdürü Reşit Akif Atlı, çalışmalarında başarılar diledi.
Toplantı da konuşan Belediye Başkanı Bozdoğan ise yaptığı konuşmada, "Tarsus gibi bir kentin özelliği vardır. Kültürüyle, kimliğiyle ve bilinciyle kendini gösterir. Bir kentin kent kimliğini oluştururken sadece Suriye’den göç edenler değil, köyden göç edenlerde bizim için önemlidir. Eğer burada yönetici olarak ve özelliklede yerel yönetimdeki dinamiklerin tam aktif görev almamasından dolayı yarı köylü, yarı kentli bir nesil oluşur. Maalesef Tarsus’ta bu evreden geçti. Yıllarca o eğitimi verememenin cezasını belki de farklı açıdan siyasi bir objeden kaynaklanan göçle yarı köylü, yarı kentli kent kimliğini tam oturtturamayan bir nesil gelişti. Aynı durum şu anda da söz konusu burada eğer yeterli önlemleri alamazsak, daha doğrusu bireysel egolardan çıkmayıp bu kent içerisinde yaşayan tüm canlılara yeteri kadar sahip çıkmazsak gelecekte de bu kentin kimliği çok büyük yara alacaktır. Burada tüm yerel yönetimdeki dinamiklerin özellikle siyasi olarak da destekle bu oluşumu eğitim çapında da eğer gerçekleştirebilirsek emin olun birçok sorun, birçok sıkıntılar kaybolacak" dedi.
FOTOĞRAFLI