hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tarsus'ta belediyeden üreticilere ücretsiz saman

    Tarsusta belediyeden üreticilere ücretsiz saman
    expand

    Tarsus'ta belediyeden üreticilere ücretsiz saman

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Okan ÇALIŞKAN/TARSUS(Mersin), (DHA)-MERSİN'in Tarsus ilçesinde, küçük üreticileri destekleme çalışmaları kapsamında belediye arazilerinde ekilen tarım ürünlerinin hasadının yapılmasının ardından elde edilen 22 ton saman balyasını köylerde üreticilere ücretsiz olarak dağıttı. 
    Geçtiğimiz yıl elde ettiği balya samanı, küçük ölçekli hayvancıya hediye eden Tarsus Belediyesi, bu yıl da belediye arazilerinden elde edilen 22 ton balya samanı, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da hayvancılıkla uğraşan üreticilere ücretsiz olarak dağıtılmaya başladı. Bu kapsamda Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından bu sezon yapılan hasatlar sonunda elde edilen 22 ton saman balyası Aliefendi, Karakütük, Kızılçukur, Çakırlı, İncirlikuyu,  Gülek, Avadan, Kocaköy, Taşobası, Kamberhöyüğü, Bahçe, Kaleburcu, Baltalı, Girne, Köselerli ve Mantaş mahallelerine ücretsiz olarak ulaştırıldı.
    Ücretsiz saman dağıtımı hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, "Biz, Tarsus Belediyesi olarak üretmenin ne kadar kıymetli olduğunun farkındayız. Elde ettiğimiz samanları kentimizde üreticilik yapan ihtiyaç sahibi hayvancı ve çiftçilerimize ücretsiz dağıtıyoruz. Üreticilerimizin her zaman yanındayız" dedi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow