Yeryüzü Pazarı yeniden kuruldu

Yeryüzü Pazarı yeniden kuruldu
Okan ÇALIŞKAN/TARSUS(Mersin), (DHA)- MERSİN’in Tarsus ilçesinde dünyanın 70’nci Türkiye’nin 4’ncü Yeryüzü Pazarı, pandemi şartlarının normalleşmesiyle birlikte yeniden kuruldu.
Tarsus Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Ziraat Odası ve Tarsus Slow Food Yeryüzü Pazarı Derneği işbirliği ile kurulan Yeryüzü Pazarı, yoğun ilgiyle karşılandı. Çevre il ve ilçelerden toplamda 67 üreticinin katılım sağladığı pazarda, yöreye ait doğal ve nitelikli ürünler yer alıyor. Üreticilerin tüketiciler ile aracısız bir şekilde buluştuğu pazarda, yöreye ait çok çeşitli taze meyve, sebze, yumurta, bal, tatlılar, pastacılık, ekmek, yağ, yerel yemek kültürlerine ait ürünlere yer veriliyor.
Üreticiler, tüketiciler, çiftçiler, şefler, akademisyenler, şehrin protokol üyeleri ve yerel halkın katılım sağladığı pazarla ilgili konuşan Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, "Dünyanın 70'nci Türkiye’nin ise 4'ncü Yeryüzü Pazarı’nın kentimizde, yeniden elbirliğiyle açılıyor olmasından ötürü büyük mutluluk duyuyoruz. Tarsus’ta ilk defa 2020 Ekim ayında kurduğumuz Yeryüzü Pazarı, koronavirüs tedbirlerinin artmasıyla birlikte Yeryüzü Pazarı’na ara verildi. Pandemi süreci boyunca kuramadığımız pazarı, hayatın yeniden normalleşmesiyle birlikte yeniden kurma imkanına kavuştuk. Yeryüzü Pazarı, üreticilerin özellikle pandemi sürecinden daha az hasarla çıkmaları için bir fırsattır" dedi.
Belediye olarak üretici ile birlikte çözümler aramaya devam ettiklerini ifade eden Başkan Bozdoğan, "Pandeminin ilk dönemlerinde mahsulü elinde kalan çiftçilerimizin mahsullerini alarak halka ücretsiz dağıtıp, onlara bir nebze de olsa destek olarak, tarımsal döngünün süreklilik arz etmesine katkıda bulunduk. Bugün Yeryüzü Pazarı’nda da böyle bir döngü var. Üreticilerin tüketiciler ile aracısız bir şekilde buluşmasını sağlıyoruz. Üreticilerin ve bu tip organizasyonların baş destekçisi olacağımızı, ihtiyaç duyulması halinde her zaman her yardımda bulunacağımızı, her koşulda doğal organik ürünlerin, adil ve temiz mahsul için ter akıtan emekçinin, emeği sömürülmeyen ve hakkı teslim edilmemiş üreticinin yanında olacağımızı, bir yerel yönetim temsilcisi olarak kurumum adına temin ederim" diye konuştu.
Yeryüzü pazarını ziyaret eden vatandaşlar da organik ürünlere ulaşabilmenin mutluluğu içerisinde gönüllerince alışveriş yaptı. Vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gören yeryüzü pazarı ayda iki defa kurulacak.
FOTOĞRAFLI