hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    5 bin kitaplık Şehitler Kütüphanesi açıldı

    5 bin kitaplık Şehitler Kütüphanesi açıldı
    expand

    5 bin kitaplık Şehitler Kütüphanesi açıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA)- MERSİN'in merkez Toroslar ilçesindeki, Nihal Erdem Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde yaklaşık 5 bin kitaptan oluşan Şehitler Kütüphanesi görkemli bir törenle öğrencilerin hizmetine açıldı.  
    Şehit ailelerinin de hazır bulunduğu açılışa; Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Toroslar Kaymakamı İbrahim Çenet, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, AK Parti Toroslar İlçe Başkanı Bekir Topçu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Oğuzhan Tülücü, İlçe Emniyet Müdürü Ebubekir Fil, İlçe Müftüsü Bayram Danacı, mahalle muhtarları, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
    Kütüphanenin açılmasında emeği olan emekli Albay Atilla Güler, canlarını vatan toprağı, millet ve al bayrak uğruna feda eden kahraman şehitlerimizin adına açtıkları kütüphanenin hayırlı olmasını dileyerek, kütüphaneye katkıda bulunan Vali Ali Hamza Pehlivan ile Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz'a ve ilgili kurumlara teşekkür etti. Vali Pehlivan'da yaptığı konuşmada, kütüphanenin şehitlere atfedilmiş olmasının önemine dikkat çekerek, "Bu mananın bir kütüphanede somutlaşması da gene büyük bir anlam ifade ediyor. Çünkü biz inşallah gençlerimizi okumaya, öğrenmeye, kendilerini her daim geliştirmeye sevk etme gayreti içerisindeyiz. Devlet olarak da, millet olarak da onların okullara gitmesini, okumasını, bunun yanında da kendilerini geliştirmek anlamında kütüphanelerde zaman geçirmelerini çok önemsiyoruz. Bu kütüphanemizin şehitlerimize atfedilmiş olması gençlerimizi, çocuklarımızı ilgi alanlarına göre kitapları okurken, şehitlerimizin adını orada gördüklerinde inanıyorum ki şunu düşünecekler; burada resmi ve ismi bulunan, bulunmayan bütün şehitlerimiz memleketimiz, vatanımız, milletimiz, devletimiz, bayrağımız, ezanımız, milli ve manevi değerlerimiz için yüce Allah tarafından bahşedilen en büyük varlıklarını, en büyük kıymetlerini, canlarını bu vatana hediye ettiler, feda ettiler. Onlar canlarını feda ettilerse demek ki bize de bir nebze olsun onlara olan vefa borcumuzu ödemek için çok çalışmak düşüyor. Çok çalışmak da nerede bulunuyorsak oranın hakkını vermekte olur. Eğer okulda öğrenciysek en iyi şekilde öğrenciliğimizi değerlendirmek, kitaplarla haşır neşir olmak, kendimizi en iyi şekilde yetiştirmekle olur. Onlar kanlarını akıttı. Biz de terimizi akıtmakla mükellefiz. Bütün şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla yad ediyoruz. Bu mücadele bitmemiştir, devam etmektedir. Şu anda sınır boylarında, ötesinde, nöbette olan Mehmetçiklerimiz, Jandarmamız, Polisimiz, Korucularımız var. Bu vesileyle onlara da şükran duygularımızı ifade ediyoruz. Allah onların yar ve yardımcısı olsun" dedi.
    Mersin'de özel okullar dahil 1330'un üzerinde okulun bulunduğunu ifade eden Vali Pehlivan, "Bunlar içerisinde Milli Eğitim Bakanlığımıza ait olan 1194 okulumuzda kütüphanemiz var. Çok şükür şu anda kütüphanesiz okulumuz yok. Bu kütüphanelerimiz içerisinde 38 kütüphanemiz şehit adıyla anılıyor. Bugün inşallah 39.'suna Şehitler Kütüphanesi dedik. Toroslar ilçesinde ikamet eden şehitlerimize atfen bu ismi verdik. Ayrıca ilimiz genelinde 118 okulumuza bir şehidimizin adını vermiş durumdayız. Bu okullarımız şehitlerimizin adıyla anılıyor. Hem Bayburt'ta, hem Şırnak'ta, hem de Mersin'e geldikten sonra sağ olsun ziyaretimize gelen Emekli Albay Sayın Atilla Güler komutanımız, yurt genelinde şehitlerimiz adına 200'ün üzerinde kütüphane açılışına vesile olduğunu söyledi. Muhakkak burada da vardır ama bir kütüphane de beraber kuralım mı? diye bir öneri getirdi. Ben de memnuniyetle dedim. Toroslar Kaymakamımız, Toroslar Belediye Başkanımız, il ve ilçe milli eğitim müdürlüğümüzle koordineli bir şekilde, imece usulü ile böyle bir kütüphane vücuda geldi. Valilik Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı'na, Toroslar Belediyesi'ne, Mersin Ticaret Sanayi Odasına, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze, sıfır atıktan elde edilen bir takım malzemeler üretmek suretiyle katkı sunan okullarımıza, emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. İçerisinde 5 bin kitap bulunan bu kütüphaneyi okulumuza, öğretmen ve öğrencilerimize hediye ediyoruz. Şehitlerimizin ismini okullara, kütüphanelere vermek suretiyle yaşatmaya inşallah devam edeceğiz" diye konuştu.
    Programda Nihal Erdem Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okul müdürü Faruk Temel, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz ve Emekli Albay Atilla Güler de birer konuşma yaparak duygu ve düşüncelerini dile getirdi.
    İlçe Müftüsü Bayram Danacı'nın dua okuması ile kütüphanenin kurdele kesilerek açılışı yapıldı. Kütüphaneyi gezerek incelemelerde bulunan Vali Pehlivan, öğrencilerle bir süre sohbet etti.  Vali Ali Hamza Pehlivan, katkılarından dolayı Emekli Albay Atilla Güler'e hediye takdim etti. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow