hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Oklar, Ata'ya saygı için atıldı

    Oklar, Ataya saygı için atıldı
    expand

    Oklar, Ata'ya saygı için atıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA) - MERSİN'de Toroslar Belediyesi'nce Atatürk'ü Anma Haftası kapsamında, 'Geleneksel Türk Okçuluğu Toyu' düzenlendi.
    Korukent Mahallesi Bilge Kağan Spor Tesisi'ndeki etkinliğe Mersin'in yanı sıra Adana, Kahramanmaraş, Niğde, Eskişehir, Nevşehir, Malatya ve İstanbul olmak üzere Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen 101 sporcu katıldı. 5 farklı kategorideki organizasyonda geleneksel kıyafetleriyle yarışan sporcular dikkat çekerken, performanslarıyla büyük beğeni toplayan okçular, izleyenlere tarihi anlar yaşattı. Atışlar da 'Ya hak' nidası ile yapıldı.
    Geleneksel kıyafetlerle ok atışı yapıp heyecanlı geçen müsabakaları izleyen Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, "5 bin yıllık devlet geleneği ve kültürü olan, bin yıldır bu coğrafyada at koşturan milletimiz bu günlerde çok önemli, hassas ve tarihe altın harflerle yazılacak bir süreçten geçiyor. Biz kendimizi, Orta Asya'dan, Hoca Ahmet Yesevi Dergahı'ndan Anadolu'ya gelen, Anadolu'yu Türkleştiren alperenlerin torunları olarak görüyoruz. Bu ruhu, bu heyecanı çocuklarımıza, gençlerimize yaşattığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Türk Devleti, Türk milleti bir ve beraber olacak, ilelebet payidar kalacaktır" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow