hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Toroslar Belediyesi’nde, Kadın Ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü kuruldu

    Toroslar Belediyesi’nde, Kadın Ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü kuruldu
    expand

    Toroslar Belediyesi’nde, Kadın Ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü kuruldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)-MERSİN’de Toroslar Belediyesinin Teşkilat Şeması yenilenirken, belediye bünyesinde Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü kuruldu.

    Belediye bünyesinde kurulan Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, Yunus Emre Kültür Merkezi’nde hizmet vermeye başladı. Müdürlüğün çalışmaya başlaması ile Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız’da Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nü ziyaret ederek, birim müdürü Ayşe Bulat’tan hayata geçirilecek çalışmalar ve projeler ile ilgili bilgiler aldı.

    Toroslar Belediye Başkanı Yıldız, burada yaptığı konuşmada kadınların kendi ayakları üzerinde durabilmeleri, kendi yaşamlarını organize edebilmeleri için Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nü kurduklarını belirterek; "Bu müdürlüğümüzün altında Kadın Danışma ve Çocuk Danışma birimleri de oluşturacağız. Dayanışma ilişkileri ile Toroslar Belediyesinde yeni bir dönem başlatacağız. Bugüne kadar Toroslar Belediyesinde böyle bir müdürlük ihdas edilmemişti. Bizden önceki dönemde kadınlar ile ilgili bir kısım çalışmalar yapılıyordu ancak bu çalışmalar daha çok Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne bağlı alt birimlerde gerçekleştiriliyordu. Bunun sosyal dayanışma destekleriyle yürütülmesi yeterli değil" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başkan Yıldız, kadınların yaşamını kolaylaştırmak için çalışacaklarını ifade ederek, "Toroslarımızda kadınlarımız için başka bir hayat, başka bir gün başlıyor ve başka bir güneş başlıyor. Toroslarımızdaki yaşamı kadınlar için daha yaşanabilir, daha konforlu ve daha kaliteli hale getirmek için Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüzü kurduk. Geçen meclisimizde bunu karar altına aldık, teşkilat şemamıza ekledik ve müdürümüzü tayin ettik. Bu çalışmaların önünü açan her işin içerisinde bizzat ben olacağım ve destek vereceğim" diye konuştu.

    Toroslar Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Ayşe Bulat da Toroslar Belediye Başkanı Yıldız’ın talimatları doğrultusunda kadınların hayatın her alanında önemli bir konumda bulunması için çalışmalar gerçekleştireceklerini söyledi. Bulat; "Korucuyu ve önleyici hizmetlerimizi geliştirmek ve yürütmek başlıca amaçlarımız arasındadır. Kadınlara ve çocuklara yönelik uygun projelerimiz ile sağlık, eğitim, kültür gibi birçok alanda kadınlarımızı söz sahibi yaparak ailelerimizin, çocuklarımızın yanında olacağız. Mutlu kadın, mutlu aile ve mutlu toplum şeklinde oluşan zincirin her halkasını kadının eliyle güçlendirip geliştireceğiz. Başta çocuklarımız olmak üzere sevgi, dayanışma ve hoşgörü içerisinde daha güzel yarınları birlikte başaracağız. Kadın olan her yerdeyiz" ifadesini kullandı. (DHA)

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow