hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Toroslar zabıtasından, KDV indirimi denetimi

    Toroslar zabıtasından, KDV indirimi denetimi
    expand

    Toroslar zabıtasından, KDV indirimi denetimi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- MERSİN'de Toroslar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, temel gıda ürünlerinde KDV’nin yüzde 8’den yüzde 1’e indirilmesinin ardından ilçe genelindeki zincir marketler başta olmak üzere temel gıda ürünleri satan işletmeleri tek tek denetledi.

    Ekipler, denetimler kapsamında raflardan aldıkları ürünlerle kasaya giderek ürünlerin etiket fiyatlarıyla kasa fiyatlarını karşılaştırdı ve işletme sahiplerini bilgilendirdi. Gıda ürünlerinde indirim yapılıp yapılmadığını kontrol eden ekipler, ürünlerin son kullanım tarihlerini de inceledi. Denetimlerde genel olarak KDV indirimlerinin fiyat etiketlerine yansıtıldığı görülürken, indirimi etiketlere yansıtmayan işletmeler de uyarıldı.

    Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, “Devletimizin KDV indirimine yönelik yaptığı düzenlemenin ardından zabıta ekiplerimiz denetimlerini daha da yoğunlaştırdı. Denetimler sırasında ekiplerimize destek veren işyeri sahiplerine, esnafımıza ve çalışanlara teşekkür ederiz. Hemşehrilerimizden de isteğimiz faturalarında KDV oranının yüzde 1 olarak yansıtılıp yansıtılmadığına dikkat etmeleridir. Herhangi bir mağduriyet yaşayan vatandaşlarımız belediyemizi arayarak ekiplerimize ulaşabilirler” ifadelerini kullandı. (DHA)
    FOTOĞRAFLI

     

     

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow