hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başkan Özyiğit, Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı

    Başkan Özyiğit, Dünya Kadınlar Gününü kutladı
    expand

    Başkan Özyiğit, Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- MERSİN'de Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Değirmançay Mahallesi’nde kadınlarla bir araya geldi.
    Programda konuşan Başkan Abdullah Özyiğit, çalışma ve sosyal hayatta kadını dışlayan anlayışın karşısında olduklarını vurguladı. Başkan Özyiğit, ayrıca hizmetlerinde kadınlara pozitif ayrımcılık yapmaktan çekinmediklerini de kaydetti.  8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Yenişehir Belediyesi olarak düzenleyecekleri etkinliklere katılmak isteyen Değirmençaylı kadınlar için ücretsiz ulaşım imkânı sağlayacaklarını ifade eden Başkan Özyiğit, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Yenişehir Belediyesi olarak bizler de bir dizi etkinlik yapıyoruz. Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezimizde düzenleyeceğimiz etkinliklere katılmak isteyen kadınlar için otobüs göndereceğiz.  Etkinlikte oyuncu Meltem Cumbul ve yazar İpek Ongun sizlerle birlikte olacak. Tiyatro gösterisi ve koro dinletileri olacak, beraber güzel bir gün geçireceğiz. Sizleri orada görmek bizi çok memnun edecektir. Kadınlar 8 Mart etkinliklerinde olacak erkekler başının çaresine baksın. Sizinle güzel bir bahar gününde bir arada olmak çok bizleri çok mutlu etti. Bu güzel karşılama için hepinize çok teşekkür ediyorum, ne zaman bir isteğiniz ve arzunuz olursa bana iletebilirsiniz.  Bizler size hizmet etmek için göreve geldik, terimizin son damlasına kadar taleplerinizi karşılamak için çalışacağız”dedi.
    ATATÜRK VURGUSU
    Türkiye’de kadınlara seçme ve seçilme hakkının Avrupa ve dünya ülkelerinde çok daha önce verildiğine dikkat çeken Başkan Abdullah Özyiğit, “Ülkemiz çok özel bir konumda Avrupa ve dünyada henüz yokken Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, kadınlara seçme ve seçilme hakkını herkesten önce verdi. Çünkü o biliyordu ki; Kurtuluş Savaşı’nda mücadele ederken yanında daima yer alan Türk kadınıydı. Ve kadınların hak ettiği o hakkı kendilerine teslim etti. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk büyük bir devlet adamı ve eşsiz bir liderdir. Onun bıraktığı devrimleri sonsuza kadar koruyacağız.” şeklinde konuştu.
    KADIN PERSONELLERE KUTLAMA
    Başkan Abdullah Özyiğit, Yenişehir Belediyesi’nin kadın personellerini de unutmadı. Başkan Özyiğit, kadın personelleri çalıştıkları birimlerde tek tek ziyaret ederek kendilerine karanfil hediye etti. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün hafta sonuna denk gelmesi nedeniyle haftanın son günü belediyede çalışan kadın personellerinin kadınlar gününü kutlayan Başkan Özyiğit, kadınlarla bire bir sohbet etti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow