Başkan Seçer, 38'inci Cadde’yi araç kullanarak test etti

Başkan Seçer, 38'inci Cadde’yi araç kullanarak test etti
MERSİN, (DHA)-MERSİN Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı tarafından yapımı tamamlanan ‘38'inci Cadde Yeni Yol Açma Projesi’ni inceleyen Başkan Vahap Seçer, kendi kullandığı araçla caddeden geçiş yaptı. Seçer, yolun kalite kontrolünü yaptığını belirterek caddenin tüm Mersinlilere hayırlı olmasını temenni etti.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e ilk olarak Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanı Ahmet Serkan Ataman tarafından proje hakkında bilgilendirme yapıldı. Teknik inceleme esnasında Başkan Seçer’e; Yenişehir ilçesi 50'nci Yıl Mahalle Muhtarı Nergiz Özcan, meclis üyeleri, Büyükşehir Belediyesi bürokratları ile teknik ekip eşlik etti. Seçer’i karşılarında gören vatandaşlar, hizmetlerden duydukları memnuniyeti ve teşekkürlerini iletti.
Başkan Seçer, 38'inci Cadde’nin, büyükşehir ekipleri tarafından imalatı yeni bitirilen ve 4 kilometre uzunluğunda, 25 metre eninde bir cadde olduğunu ifade ederek, “21'inci Cadde’den bu yola giren bir araç, 2'nci Çevre Yolu’na kadar kesintisiz devam edebilecek ve oradan Batı istikametinde 2'nci Çevre Yolu’na katılmış olacak. Mersin Büyükşehir’in logosu da imza olarak asfaltımıza vuruluyor. Zaten vatandaş nerede bir sarı çizgili yol görse; ‘Bu Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı yol’ diyor. Yaptığımız yollar son derece kaliteli. Çünkü en güzel malzeme kullanılıyor, en iyi mühendislerle ve ekiplerle çalışıyoruz. Böyle bir sonuç ortaya çıkıyor” dedi.
Seçer, 3'üncü Çevre Yolu’nda yaptıkları genişletme ve yenileme çalışmalarının da kent trafiğine büyük rahatlık sağladığını ifade ederek, “7 adet kanalize kavşağımız da vatandaşlarımız tarafından çok beğeni topladı. Hem trafikteki bekleme sürelerini azalttı hem kaza oranlarını düşürdü” diye konuştu.
Yolun teknik standartlara uygun olarak inşa edildiği vurgulayan Seçer, altyapı kalitesine dikkat çekerek, “Bu 4 kilometre güzergâhın yaklaşık olarak 1500 metresini yeni yol olarak açtık. Yani daha önce herhangi bir yol yoktu burada ama diğer kısımlarında yenileme çalışmaları oldu. Burada hem kamulaştırma hem imar düzenlemelerinden sonra 1500 metrelik bölüm de yeni bir cadde olarak Mersin’e kazandırılmış oldu. Arkadaşlarım son derece tekniğine uygun güzel bir imalat yaptı. Yol yapımının en güzel özelliği de bu zaten, altyapıyı iyi yapmak zorundasınız. Altyapı çalışmaları da mükemmel bir şekilde yapıldı. En kuzeyden en güneye kadar birbirine bağlantılı kolektörlerin bağlandığı bir altyapı çalışması oldu. Mersin merkeze güzel bir güzergah kazandırdık. Özellikle trafiğin yoğun olduğu saatlerde Güney-Kuzey hattında vatandaşlarımızın daha rahat seyahat etmesini sağlamış olacağız” dedi.
Seçer, kendi kullandığı araçla caddeden geçiş yaptı.(DHA)
FOTOĞRAFLI