hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erken çocukluk eğitiminde başvurular başladı

    Erken çocukluk eğitiminde başvurular başladı
    expand

    Erken çocukluk eğitiminde başvurular başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- MERSİN'de Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Yenişehir Belediye Akademi’de 0-3 yaş erken çocukluk eğitimi için başvuruların başlandığını duyurdu. 0- 36 ay arasında çocuğu olan anne ve babaların başvuru yapabileceği eğitimler önümüzdeki hafta başlayacak.

    Yenişehir Belediye Meclisi’nin Şubat ayı olağan toplantısı birinci bileşimi, Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in başkanlığında gerçekleştirdi. Yenişehirlilerin merakla beklediği 0-3 yaş arası erken çocukluk eğitimi için Başkan Özyiğit, müjdeyi verdi. Önümüzdeki hafta başlayacak eğitimler için başvuruların başlandığını duyuran Başkan Özyiğit, “0-3 yaş arası eğitimin çocukların zihinsel gelişimi üzerinde büyük bir etkisi olduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Yenişehir Belediye Akademi’de 0-3 yaş erken çocukluk eğitimi müfredatımız hazırlandı kitaplar basılıyor. Önümüzdeki hafta eğitimler başlayacak. 0- 36 ay arasında çocuğu olan anne ve babalar hedef kitlemiz. ‘Benim çocuğumu gelecekte iyi bir seviyeye gelsin, bilinçli bir birey olsun’ diyen anne ve babaları başvuru yapmaya davet ediyoruz. Yenişehir halkının bu konuyu iyi değerlendireceğini biliyorum. Vatandaşlarımız bize ulaşsınlar. Projemiz umut ediyorum ki Türkiye’de örnek ve bir başlangıç olur. Mili Eğitim Bakanlığımız ve diğer kuruluşlar bu alana yatırım yapmalılar. Bu eksikliği Yenişehir’de ortadan kaldırmak önemli bir iş olacak. Bir insan, bir dünyayı değiştirebilir. Geleceğin bilim insanlarını Yenişehir’den yetiştirmek için çalışmalara başladık. Eğitimler için ilk etapta Marmara Üniversitesi’nden sekiz hocamız buraya gelip eğitimlerde yer alacaklar. Eğitimlerimiz haftada 4 saat olacak. Hemşerilerimiz 03243274640 telefon numarasını arayarak müracaat edebilirler. İnanıyoruz Yenişehir Belediye Akademi’de yetişen çocuklar fark yaratacak. Halkımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

    Başkan Özyiğit, son olarak Belediye Meclisinde alınan kararların Yenişehir’e ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diledi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow