hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mersin'in Doğal ve Kültürel Zenginlikleri fotoğraf sergisi açıldı

    Mersinin Doğal ve Kültürel Zenginlikleri fotoğraf sergisi açıldı
    expand

    Mersin'in Doğal ve Kültürel Zenginlikleri fotoğraf sergisi açıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow


    Soner AYDIN/MERSİN, (DHA)-MERSİN'de Fotoğraf Derneği (MFD) 35'inci yıl dönümünü nedeni ile 52 fotoğrafçının fotoğraflarının yer aldığı sergi açıldı.
    Mersin Fotoğraf Derneği’nin (MFD) kuruluşunun 35'inci yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Kutlamalar kapsamında Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi Sanat Galerisi'nde 'Mersin'in Doğal ve Kültürel Zenginlikleri MFD 35'inci Yıl Üye Fotoğrafları Sergisi' törenle açıldı. Kentin doğal ve kültürel zenginliklerinin yer aldığı fotoğraflar sanatseverler tarafından büyük beğeni aldı. 
    Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit'in de hazır bulunduğu serginin açılışında konuşan MFD Başkanı Hayrettin Kırdı da, etkinliğe katılarak kendilerine destek verenlere teşekkür ederek, "Derneğimiz 1987 yılında Selami Türk, Fevzi Eryılmaz, Bülent Akbaş, Mesut Görmek, Ateş Dövücü, İhsan Caferi ve Muzaffer Tunca tarafından kuruldu. Hali hazırda 200'e yakın üyemiz bulunmakta olup, derneğimiz bugüne kadar 8 tane uluslararası fotoğraf yarışması yaptı ilk dijital fotoğraf yarışması Türkiye'de yapan derneğiz faaliyetlerimiz kapsamında üyelerimiz için düzenli olarak fotoğraf gezileri yapıyoruz. 2013 yılında aldığımız dernek binasında yaz ayları hariç her salı perşembe fotoğraf gösterileri sergiler ve film gösterimi gerçekleştiriyoruz.  Dernek için tüm etkinliklerimiz herkese açık ve ücretsizdir. Bugüne kadar Mersin'de fotoğraf severler için temel fotoğraf eğitimi yüzden fazla eğitim verildi ve verilmeye devam edecek" dedi.
    Sergiyi gezen ünlü Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ, sanatın her alanın toplum için önemli ve değerli olduğunu, sergiden tüm fotoğrafların ayrı bir emek içerdiğini dile getirerek ortaya başarılı bir projenin çıktığını söyledi.  
     Mehmet Çalışkan, Mustafa Öztürk, Sevgi Gökay, Hamza Erol, Savaş Varlısoydaş, Fazilet Kodaz, Semiha Kaynar, Musa Alpaslan, Eyüp Sacid Eker, Hacı Süleyman Kılıç, Erkan Kuzu, Hayrettin Kırdı, Yıldız Özlütaş Tutal, Kemal Tekin, Metin Gönen, Umit Tekin, Sevinç Döndü Dinçer, Servet Kutsi Karabıyık, Levent Rastgeldi, Fatma Beyza Yalçın, Turan Sezer, Mustafa Sümen, Recep Göçer, Abdulla Sert, Musa Kazım Cıncık, Selda Önen, Adem Karakaya, Erol Özer, Şemi Ayatar, Müzehher Önal, Katibe Yücesoy, Ahmet Yenmez, Gülseren Büyükköse, Mustafa Şahbaz, Mehmet Nasuhoğulları, Sezin Gökgün, İbrahim Çuban, Onur Yalçın Saral, Murat Necmi Durukan, Haluk Seçilmiş, Haluk Kenan Bezikoğlu, Cem Hasanoğlu, Gökhan Şen, Metin Birincioğlu, Emre Tura, Ayşe Arslan Kızıl, Kıymet Gündoğdu, Zafer Özer, Sevtap İnal, Ömer Acıoğlu ve Zülfü Gül, Mustafa Ercan’ın çektiği fotoğrafların bulunduğu sergi bir hafta soyunca sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.
    Sergiyi gezen Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, fotoğraf sahiplerini tebrik etti. (DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow