hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Öğrenim yardımının ilk taksiti hesaplara yattı

    Öğrenim yardımının ilk taksiti hesaplara yattı
    expand

    Öğrenim yardımının ilk taksiti hesaplara yattı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- MERSİN'de Yenişehir Belediyesi, 750 üniversite öğrencisine verilecek yıllık bin 200 TL’lik öğrenim yardımının ilk ödemesi olan 600 TL’nin hesaplara yatırıldığını açıkladı.
    Yenişehir Belediyesi, 2019–2020 eğitim- öğretim yılında ailelerin de yükünü hafifletiyor. Karşılıksız öğrenim yardımı desteği ile Yenişehir Belediyesi 750 ailenin eğitim masrafını azalttı. Yenişehir Belediyesi 4 yıllık devlet üniversitelerini ve özel üniversiteleri tam burslu kazanan lisans öğrencilerine kazandıkları ilk yıl için verileceği açıklanan 1200 TL’lik öğrenim yardımının ilk taksitini öğrencilerin hesabına yatırdı. 
    Öğrencilerin merakla beklediği haberi veren Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Yenişehirimizde yaşayan öğrencilerimize eğitimlerinde katkı olması amacıyla 1200 TL’lik yardım kararını daha önce Belediye Meclisimizde almıştık. Bugün Üniversite öğrencilerimize 1200 TL’lik eğitim desteğinin yarısı olan 600 TL’yi öğrencilerimizin hesaplarına yatırdık.750 Yenişehirli üniversite öğrencimizin iyi günlerlerde harcamasını diliyorum. Gönül isterdi ki tüm öğrencilerimize her yıl daha çok destek verelim ancak yapabildiğimiz bu kadar. 15-20 Nisan tarihlerinde ise eğitim yardımlarının ikinci yarısını öğrencilerimizin hesaplarına yatıracağız. Öğrencilerimize derslerinde başarılar diliyorum.” açıklamasını yaptı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow