hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Osman Şahin Öykü Günleri' için başvurular başladı

    Osman Şahin Öykü Günleri için başvurular başladı
    expand

    'Osman Şahin Öykü Günleri' için başvurular başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA) - MERSİN Yenişehir Belediyesi ve Yenişehir Kent Konseyi işbirliğiyle düzenlencek olan 'Osman Şahin Öykü Günleri' için başvurular başladı.
    Türk edebiyatının en önemli öykücülerinden Mersinli Osman Şahin'in adının verildiği öykü günlerine lise öğrencileri başvuru yapabilecek. Yazılan öyküler seçici kurul üyeleri ve Osman Şahin tarafından değerlendirilecek. Oluşturulan seçki daha sonra kitaplaştırılarak yayımlanacak. Başvurular ise Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezine elden veya posta yoluyla yapılabilecek. Osman Şahin Öykü Günleri'nin seçici kurulunda, Yazar Nazmi Bayrı, Yazar-Ressam Remzi Karabulut, Eğitimci-Yazar Sadık Arslan, Gazeteci-Yazar Abidin Yağmur ve Sahaf İsmail Kun yer alacak.
    Öğrencileri etkinliğe katılmaya davet eden Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, "Öyküler, kurulan hayaller ve beklenen umutlardır. Her öykünün öznesi insandır. Herkesin hayatında mutlaka bir öykü vardır. Anadolu'nun sesini, acısını ve sevincinin sadece öykülere değil, beyaz perdeye de taşıyan 30 seçme öyküsü 14 dile çevrilen, 23 öyküsü filme alınan ve bu alanlarda 30 ödül kazanan Osman Şahin, edebiyat-sinema ilişkilerindeki tarihi sürecin en önemli yazarı, tanığı ve aktörüdür" dedi.
    'Hayat Eve Sığar, Hayaller Eve Sığmaz' sloganıyla düzenlenecek öykü günleri için son başvuru tarihi 24 Mart 2021 olacak. Başvurular, Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi'ne elden veya posta yoluyla yapılacak.

    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow