hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yenişehir’de ihtiyaçlar belediye atölyelerinde üretiliyor

    Yenişehir’de ihtiyaçlar belediye atölyelerinde üretiliyor
    expand

    Yenişehir’de ihtiyaçlar belediye atölyelerinde üretiliyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA) - MERSİN'de,Yenişehir Belediyesi kentin önemli ihtiyaçlarını kendi kurduğu marangozhanede kamelya, pergole, kameriye, piknik masası, bekçi kulübeleri ve oturma bankları gibi ürünlerin imalatı yapılarak, ihtiyaçları da anında karşılanıyor.
    Yenişehir Belediyesi marangozhanesi üretim ve montaj çalışmalarına devam ediyor. Belediye kaynaklarının verimli bir şekilde kullanıldığı marangozhanede ürünler piyasa değerinin çok altında maliyetle üretiliyor. Belediye kendi kurduğu atölyelerle dışarıdan hizmet almadan ve daha fazla bütçe ayırmadan kendi ihtiyaçlarını gideriyor. Üretimin ilk aşamasından montajına kadarki çalışma belediye personeli tarafından titiz bir şekilde sürdürülüyor. Usta ellerle tasarlanan malzemeler ihtiyaç noktalarına anından ulaştırılıyor.
    Kaynaklarının verimli ve etkin kullanılması amacıyla belediye tarafından kurulan marangoz atölyesi çalışmalarını sürdürüyor. Yenişehir Belediyesi marangozhanesinde üretilen ürünler talep gelmesi halinde okullara ve inanç merkezlerine de gönderiliyor. Atölyede ayrıca atıl durumda olan ahşap malzemeleri de değerlendirilerek geri dönüşüme kazandırılıyor. 
    Belediye bünyesindeki atölyeler ile ilgili konuşan Başkan Abdullah Özyiğit, "Yenişehir'in ihtiyaç duyduğu kent mobilyalarını kurduğumuz atölyede üretiyoruz. Bu ihtiyaç malzemelerini talep eden kurum ve kuruluşlara da veriyoruz. Kendi bünyemizde açtığımız atölyelerimiz sayesinde, Yenişehir’in kaynaklarını doğru bir şekilde kullanıyoruz. Bu şekilde belediyemizin ekonomisine de katkı sağlıyoruz" dedi.

     FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow