hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yenişehir'de sağlıkçılara konaklama desteği

    Yenişehirde sağlıkçılara konaklama desteği
    expand

    Yenişehir'de sağlıkçılara konaklama desteği

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- MERSİN'de sağlık çalışanları, Yenişehir Belediyesi Mustafa Baysan Öğrenci Yurdu’nda ücretsiz konaklayabilecek. 4 yıldızlı otel konforundaki yurt binasında, her odada bir kişi olmak üzere 102 sağlıkçı kalabilecek. Sağlıkçılar bu şekilde ailelerini koronavirüs riskinden uzak tutabilecek.
    Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ve Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen tarafından imzalanan protokolle Yenişehir Belediyesi, koronavirüs ile mücadele eden sağlık çalışanlarına destek verecek. Başkan Abdullah Özyiğit, sağlıkçıların enfekte olma ihtimallerine karşı ailelerini riskten uzak tutmak için evlerinden başka bir yerde konaklamaları konusunda talepte bulunduğunu ve bunun üzerine öğrenci yurdunu pandemi süresince sağlıkçıların hizmetine sunacaklarının sözünü verdi. Yurdun tahsisi ile ilgili Başkan Abdullah Özyiğit’in teklifi üzerine karar Yenişehir Belediye Meclisinde oy birliğiyle alındı.
    Başkan Özyiğit, sağlık çalışanlarının canlarını hiçe sayarak mücadele ettiklerini ve koronavirüs sürecini karşılıklı dayanışma ile geride bırakacaklarını söyledi. Özyiğit, “Sağlık ordumuzun, Kurtuluş Savaşı’nda en ön cephede savaşan ve bize özgür bir vatan bırakan kahramanlarımızdan hiçbir farkı yok. Sağlık çalışanları canlarını hiçe sayarak, maalesef tüm ülkemizi etkileyen Covid-19 belasına karşı halkımızı koruyor ve mücadele ediyorlar. Sevdiklerinin de yaşamlarının riske atmamak için tedbir almak istiyorlar. Sağlıkçılarımızın bu talebi doğrultusunda Yenişehir Belediyesi olarak biz daha önce üniversiteli çocuklarımız için hazırladığımız Yenişehir Belediyesi Mustafa Baysan Yüksek Öğrenim Erkek Öğrenci Yurdumuzu tabiplerimize ve sağlık çalışanlarımıza açmış bulunmaktayız. Yurdumuz, daha önce hiç kullanılmamış 100’ün üzerinde odası ve sosyal alanlarıyla çok güzel bir tesis” ifadelerini kullandı.
    Yenişehir Belediyesine teşekkür eden Tabip Odası Başkanı Antmen ise “Mersin Tabip Odası ve tüm sağlık çalışanları adına Yenişehir Belediyesine ve Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’e teşekkür ederim. Bugüne kadar yaklaşık 100 sağlık çalışanı Covid nedeniyle hayatını kaybetti. Bunlardan 41’i de doktordu. Bu nedenle biz bu hizmeti çok değerli buluyoruz” dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow