hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bodrum'a 5 yeni okul

    Bodruma 5 yeni okul
    expand

    Bodrum'a 5 yeni okul

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fırat AKAY/BODRUM(Muğla),(DHA)-MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde Mumcular ve Turgutreis mahallelerine yapılacak 2 anaokul, 1 ilkokul ve 2 ortaokul için ihale süreçleri tamamlandı.

    Bodrum ilçesinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sağlanan ödenekle, Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) tarafından Bodrum Mumcular Fuat Erten İlkokulu/Ortaokulu, Bodrum Mumcular Anaokulu, Bodrum Vedat Türkmen Anaokulu ve Ortaokulu'nun yapım ihaleleri gerçekleştirildi. Okullarda Afet Riskinin Azaltılması Projesi kapsamında yıkım kararı verilen Bodrum Mumcular Fuat Erten İlkokulu ve Ortaokulu'nun hazırlanan özel projeyle 27 Aralık 2022 tarihinde yapım ihalesi gerçekleştirildi. Proje maliyeti 90 milyon TL olan 24 derslikli ilkokul, 24 derslikli ortaokul için imzaların atıldığı ihaleyle birlikte Bodrum Mumcular Fuat Erten İlkokulu ve Ortaokulu'nun inşaatının yapımı için çalışmalar başladı. İçinde kütüphane, laboratuvar, atölye, çok amaçlı salon, yemekhane ve sosyal alanların yer alacağı okulların yapılmasıyla bölgenin derslik ihtiyacı giderilmiş olacak. Her iki okulun da 2024-2025 eğitim öğretim yılında hizmete açılması planlanıyor.
    8 derslikli Bodrum Mumcular Anaokulu'nun ihalesi ise 16 Ocak'ta yapıldı. Proje bedeli 21 milyon TL olan anaokulunun ise 2023-2024 eğitim öğretim yılının 2'nci döneminde hizmete açılması planlanıyor.

    TURGUTREİS MAHALLESİ'NE 2 YENİ OKUL
    Bodrum’da ihalesi gerçekleştirilen bir diğer eğitim yatırımı ise Bodrum Vedat Türkmen Anaokulu ve Ortaokulu oldu. Bodrum ilçesi Turgutreis Mahallesi'nde ikili eğitim yapan Vedat Türkmen Ortaokulu'nda öğrenci sayısının fazla olması nedeniyle bitişik arsaya, 16 derslikli olarak planlanan binanın inşaat süreci başladı. Proje maliyeti 38 milyon 688 bin TL olan Bodrum Vedat Türkmen Ortaokulu'nun ihalesi yapılarak sözleşmesi 21 Ekim 2022’de imzalandı. Okulun 2023-2024 eğitim öğretim yılında hizmete açılması planlanıyor. İl Yapım Programı kapsamında yine aynı okul bahçesine yapılacak olan 4 derslikli Vedat Türkmen Anaokulu'nun ihalesi ise 28 Aralık 2022’de gerçekleştirildi. 2023 yılının kasım ayında eğitime başlayacak olan ve proje maliyeti 15 milyon TL olan Vedat Türkmen Anaokulu'nun tamamlanması ile bölgede okul öncesi eğitimin daha da güçlenmesi hedefleniyor.(DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow