hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bodrum'da Çanakkale Zaferi'nin 108'inci yılı kutlandı

    Bodrumda Çanakkale Zaferinin 108inci yılı kutlandı
    expand

    Bodrum'da Çanakkale Zaferi'nin 108'inci yılı kutlandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BODRUM (Muğla), (DHA) - MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108'inci yıl dönümü bir dizi etkinlikle kutlandı.

    18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108'inci yıl dönümü kapsamında Bodrum Belediye Meydanı'ndaki Atatürk Heykeli önünde tören düzenlendi. Törene Muğla Vali Yardımcısı Murat Sarı, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum Cumhuriyet Başsavcı Vekili Tolga Yamalı, Adalet Komisyonu Başkanı Engin Koç, Garnizon Komutanı Personel Albay Ertan Benli, Gaziler Derneği Başkan Yardımcısı Kemal Berber ile gaziler, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler, şehit aileleri ve vatandaşlar katıldı. Atatürk heykeline çelenklerin sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından askerler tarafından tören atışı gerçekleştirildi.

    Program, Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde bazı okullar tarafından Herodot Kültür Merkezi'nde hazırlanan etkinliklerle devam etti. Şehit Türkmen Tekin Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Yusuf Özden, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını gerçekleştirdi. Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yarımada genelinde düzenlenen '18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi' temalı resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren ortaokul ve lise öğrencilerine ödülleri takdim edildi.
    Öğrenciler tarafından 'Çanakkale' temalı tiyatro oyunu sahnelendi. Oyun sırasında, öğretmenlerde canlı müzik performansıyla katkıad bulundu.
    Program sonrası Bodrum Yarımadası'nda bulunan şehit mezarlıklarını ziyaret eden ilçe protokolü, daha sonra Bodrum'da hayatını sürdüren gaziler ve şehit aileleriyle Trafo Kafe'de düzenlenen öğle yemeğinde bir araya geldiler. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow