hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bodrum'da kaçak yapıların yıkımı devam ediyor

    Bodrumda kaçak yapıların yıkımı devam ediyor
    expand

    Bodrum'da kaçak yapıların yıkımı devam ediyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fırat AKAY/BODRUM(Muğla),(DHA)-MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde, kaçak iskele, projeye aykırı olarak yapılan kaçak eklentiler, kaçak ve ruhsatsız olarak yapılan binanın yıkım işlemleri sürüyor. Gelecek nesillere güzel bir Bodrum bırakabilmek amacıyla kaçak yapılarla mücadele ettiklerini belirten Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, "Kaçak yapılaşmadan uzak duralım. Kentimizi her zaman güzellikleriyle analım" dedi.

    Bodrum Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, İmar ve Kıyı Kanunlarına muhalefet, kamu alanlarının işgali, kaçak dolgu ve kazı alanlarının ve çevre suçlarının tespiti ile belediyeye gelen ihbarların değerlendirilmesi sonucu yasal süreçleri tamamlanan alanlarda yıkım işlemini gerçekleştiriyor. Bu kapsamda Ortakent Yahşi Mahallesi Yalı Caddesi 141 Ada 3 Parsel önünde deniz yüzeyinin üzerine yapılan kiralama süresi dolan ve yeni mevzuat gereği kiralama imkanı olmayan iskelenin yıkım ve söküm işlemleri başladı. Gümbet Eskiçeşme Mahallesi 916 Ada 9 Parsel'deki işletmenin ruhsat eki ve onaylı mimari projesine aykırı olarak yapılan imalatların yıkım işlemleri ise belediye ekiplerinin denetiminde sürüyor. Eğlence mekanı olarak kullanılan alandaki yerler işletme sahipleri tarafından yıkılıyor. Güvercinlik Mahallesi 122 Ada 83 Parsel ile Bitez Mahallesi 256 Ada 2 parseldeki kaçak ve ruhsatsız olarak yapılan binaların yıkım işlemlerine de devam ediliyor.

    4 YILDA 830 YIKIM
    2019 yılında bugüne kadar 830 yapının yıkımı yapılırken, 5 bin 972 yapıda mühürleme işlemi uygulandığı ifade edildi. Ayrıca yıkım programına alınıp, yıkım uygulaması gereken bin 300 dosya bulunduğu belirtildi.

    ARAS'TAN VATANDAŞLARA ÇAĞRI
    Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, yıkım işlemleri ile ilgili yaptığı açıklamada belediye olarak yasal süreçleri tamamlanan binaların yıkımına kararlılıkla devam edildiğinin altını çizerken, "Kentimiz güzelliklerini gölgeye düşürecek olan kaçak yapıların tespiti için ekiplerimiz var gücüyle çalışıyor. Tespitler, tutanak işlemleri, uyarılardan sonuç alınmadığı takdirde kendi ekiplerimizle yıkım işlemini gerçekleştiriyoruz. Konu ile ilgili yasal bir süreç var ve belediye olarak bu sürece uymak zorundayız. Süreç tamamlandıktan sonra mülk sahipleri yıkım işlemini gerçekleştirmediği zaman ekiplerimiz, konuya müdahil oluyor ve yıkım işlemini kendimiz gerçekleştiriyoruz. Tercihimiz, kaçak yapı sahiplerinin kendisinin bu yıkımları gerçekleştirmesi yönünde. Vatandaşlarımıza güzel bir kenti geleceğe taşımak ve gelecek nesillere doğal güzellikleriyle dolu bir Bodrum bırakabilmek için çağrıda bulunmak istiyorum. Kaçak yapılaşmadan uzak duralım. Kentimizi her zaman güzellikleriyle analım" diye konuştu.(DHA)
    FOTOĞRAFLI 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow