hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bodrum'da zeybekli 30 Ağustos kutlaması

    Bodrumda zeybekli 30 Ağustos kutlaması
    expand

    Bodrum'da zeybekli 30 Ağustos kutlaması

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MUĞLA, (DHA)-MUĞLA'nın Bodrum ilçesi Turgutreis Mahallesi'nde, 30 Ağustos zaferinin 100'üncü yılı nedeniyle, dün, yüzlerce kişinin katılımıyla düzenlenen zeybek gösterisiyle başlayan kutlamalar, bugün Bodrum Belediye Meydanı'ndaki resmi törenle devam etti.

    30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında Bodrum Halk Oyunları Gençlik Spor Derneği'nin öncülüğünde Bodrum Belediyesi destekleriyle 29 Ağustos akşamı Turgutreis Atatürk Meydanı'nda halk oyunları gösterisi gerçekleşti. Meydandaki toplu halk oyunları gösterisine, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ile yüzlerce Cumhuriyet sevdalısı katıldı. Gösteri, izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı. Meydanda yüzlerce kişi tarafından hep bir ağızdan İzmir Marşı okunurken, 'Yaşa Mustafa Kemal Paşa yaşa' sesleri yankılandı. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras da katılımcıların arasında dolaşarak marşa eşlik etti.

    Bodrumluların zafer coşkusuna ortak olan Belediye Başkanı Ahmet Aras, Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı topraklar olan Afyonkarahisar ve Kütahya'ya gittiğini ve Harp Okulu mezunu olarak çok farklı duygularla orada bulunduğunu söyledi. Şehitlerimize minnet ve şükran borçlu olduğumuzu söyleyen Başkan Aras, 'Sizlerin ve çocuklarımızın sayesinde Türkiye Cumhuriyeti hep var olacak' diyerek tüm katılımcılara teşekkürlerini sundu.

    ATA'NIN ANITINA ÇELENK SUNULDU

    Kutlamalar, bugün Bodrum Kaymakamlığı tarafından Bodrum Belediye Meydanı'ndaki resmi törenle devam etti. Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan programa AK Parti Muğla milletvekilleri Yavuz Demir, Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, Bodrum Garnizon Komutan Vekili Kara Pilot Binbaşı Selim Ramazan Akkaş, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Faruk Güneş, Gaziler, siyasi parti başkanları, daire amirleri, kolluk kuvvetleri amirleri, sivil toplum örgütleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

    Atatürk anıtına çelenk sunulmasının ardından saygı duruşundan bulunulup, İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşma yapılmasıyla sona eren çelenk sunma programı Kaymakamlık makamında tebriklerin kabulü ile devam etti. 

    FENER ALAYI VE KONSERLER

    Kutlamalar akşam, Bodrum Belediyesi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin organizasyonunda eş zamanlı olarak gerçekleşecek konserlerle devam edecek. Saat 20.00'de gerçekleştirilecek olan Fener Alayı Yürüyüşü Bodrum'daki bir marinanın önünden başlayarak Bodrum Belediye Meydanı'nda son bulacak. Saat 20.30'de Bodrum Belediye Meydanı'ndaki Manga, Karaova Mahallesi Cumhuriyet Meydanı'nda ise Bodrum Kent Orkestrası konser verecek.(DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow