hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tam donanımlı hayvan hastanesi projesi tanıtıldı

    Tam donanımlı hayvan hastanesi projesi tanıtıldı
    expand

    Tam donanımlı hayvan hastanesi projesi tanıtıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MUĞLA Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Veterinerlik Fakültesi'nin Bodrum ilçesinde hayata geçirmek istediği hayvan hastanesi projesi tanıtıldı.

    MSKÜ Veterinerlik Fakültesi Klinik Hizmetlerinin projesi olan eğitim ve araştırma hayvan hastanesi projesinin tanıtımı, Bodrum'da yapıldı. Bodrum Trafo Kafe'de gerçekleşen toplantıya; Bodrum Belediye Başkanı CHP'li Ahmet Aras, Başkan Yardımcısı Tayfun Yılmaz, Bodrum Kent Konseyi Hayvanların Yaşam Hakkını Koruma Çalışma Grubu Üyesi Veteriner Hekim Ahmet Kurt, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Dekanı Artay Yağcı, Prof. Dr. Cem Şen, Prof. Dr. Mustafa Aytaç, Prof. Dr. Aziz Bülbül ile Genç Liderler ve Girişimciler Derneği (JCI) Bodrum üyeleri katıldı.

    Konuşma yapan Prof. Dr. Artay Yağcı, "Uluslararası standartlara sahip olarak kurulacak hayvan hastanesinin, Bodrum'a yakışacağını düşünüyoruz. Donanımlı bir hastane olacak. İçinde Onkoloji, Kökhücre, Tomografi, MR, Göz hastanesi ile Fizik Tedavi Merkezi olan bir kurum olacak. Ayrıca buradaki veteriner arkadaşlarımızın da faydalanacağı bir yer olacağını düşünüyoruz. İçinde Pet Oteli'nin de olacağı bu merkezde, kedi, köpek ve ayrıca yaban hayvanlarının da tedavilerini yapmayı planlıyoruz. Veterinerlik kliniğimizle birlikte yürüteceğimiz bu çalışmalarda, belediye başkanımız Ahmet Aras'tan destek istiyoruz" dedi. Başkan Aras, proje üzerindeki gerekli çalışmalar için bir komisyon kurulmasını istedi.

    Akademik bir birim olan eğitim ve araştırma hayvan hastanesinin projesi üzerinden, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi ile Bodrum Belediyesi arasında bir protokol yapılması da görüşüldü. Toplantı sonunda Başkan Aras'a sürpriz doğum günü kutlaması da yapıldı. Başkan Aras'a hediye olarak, TEMA Vakfı'nın Elazığ Bademli ormanına dikilmek üzere 5 fidan dikildiğini gösteren belge takdim edildi.

    BODRUM (Muğla), (DHA)

    FOTOĞRAFLI

     

     

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow