hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Datça'nın imar planı olmayan 3 mahallesi meclis gündeminde

    Datçanın imar planı olmayan 3 mahallesi meclis gündeminde
    expand

    Datça'nın imar planı olmayan 3 mahallesi meclis gündeminde

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MUĞLA'nın Datça ilçesinde, 1990 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile Özel Çevre Koruma Bölgesi olarak ilan edilmesinden bu yana bir türlü imar planları yapılamayan turizm bölgeleri, Datça Belediye Meclisi'nde gündeme geldi. AK Parti ve MHP'li üyeler, verdikleri yazılı soru önergesi ile bölgenin turizmdeki gözbebekleri Hayıtbükü, Ovabükü ve Palamutbükü'nün de sınırları içerisinde bulunduğu Mesudiye, Yaka ve Cumalı mahallelerinin imar planları ile ilgili bugüne kadar neler yapıldığı sorusunu gündeme taşıdı.

    Datça Belediyesi'nin, haziran ayı olağan meclis toplantısı, Belediye Başkanı Gürsel Uçar'ın başkanlığında, 10'u CHP, 3'ü AK Parti ve 2'si de MHP'li üyenin katılımı ile yapıldı. Toplantının açılışında, AK Parti ve MHP'li meclis üyeleri meclise yazılı bir soru önergesi verdi. AK Parti Meclis Üyesi Haluk Laçin tarafından okunan önergede, Datça'nın Mesudiye, Yaka ve Cumalı mahallelerinde, yıllardır plansızlık yüzünden çarpık yapılaşmalar yaşandığına dikkat çekildi.

    Her üç mahalleyi, biran önce imar planlarına kavuşturarak, sağlıklı yapılaşmalarını sağlamanın tarihi bir sorumluluk ve görev olduğu belirtilen soru önergesinde, şöyle denildi:

    "Çünkü gecikilen her günde, cennet Datçamız kan kaybetmektedir. İlçe belediyeleri imar planlarına ilişkin görevlerini yerine getirmediği için hükümet, imar barışı ile bu güne kadar soruna kısmı çözümler getirmeyi amaçlamıştır. Ancak asıl görev yerel belediyelere düşmektedir."

    'PLANLAR NE ZAMAN YAPILACAK?'

    Yedi maddeden oluşan soru önergesinde, 26 Temmuz 2016 tarihinde ihale edilen Mesudiye ile Yaka mahallerinin 1/5 bin ve 1/1000 ölçekli bölge planlarının hangi aşama olduğu soruldu. İhaleyi alan şirketin göreve devam edip etmediği, etmiyorsa başka bir şirket veya belediyenin ilgili müdürlüğünün bu konuda nasıl bir çalışma yürüttüğü ile ilgili soruların da yer aldığı önergede, "Bölge planlarının yapıldığı alan, Datça halkı tarafından yerleşik olarak kullanılan bir alandır. Bu açıdan halkı doğrudan etkileyecek bu planlar ile ilgili halk toplantıları yapılmış mıdır? Yapılmamış ise planların meclise sunumlardan önce bu toplantıların organize edilmesini talep ederiz. İlgili planlar yapılırken bölgenin tarihi, kültürel ve tabiat dokusunu korumak için bu alanda ülke genelinde faaliyet gösteren Şehir Plancıları Odası, Mimarlar Odası gibi kurumlar ile istişareler yapılmış mıdır? Yapılmadı ise neden yapılmamıştır? Yapıldı ise bu kurumların plana ilişkin görüşleri neler olmuştur?" denildi.

    Belediye Başkanı Uçar, soru önergesini kayda alarak bir sonraki toplantıda konuyla ilgili gereken cevabın verileceğini söyledi.

    Mehmet ÇİL / DATÇA (Muğla), (DHA)

    FOTOĞRAF

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow