hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    UKKSA 10 uncu yılını kutluyor

    UKKSA 10 uncu yılını kutluyor
    expand

    UKKSA 10 uncu yılını kutluyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Muğla'nın Datça İlçesi'nde, İstanbullu bir grup sanatçı ve iş insanı tarafından imece usulü kurulan, Uluslararası Knidos Kültür ve Sanat Akademisi'nin (UKKSA) 10'ncu kuruluş yıldönümü, 8 Ağustos'ta düzenlenecek olan törenle kutlanayacak.

    UKKSA'da bu yıl 10 uncusu, “Kadına Yönelik Şiddet' temasıyla düzenlenen, 'Knidos'un Sır'ı Sanat Festivali' kapsamında, 8 Ağustos Cumartesi günü saat 18.00'de akademi bahçesinde gerçekleştirilecek olan açılış töreninde, ressam Ertuğrul Ateş ve Yener Pınarbaş ile heykeltıraş Funda Tarakçıoğlu ve seramik sanatçısı Ece Kazan'ın kişisel sergileri sanatseverlerle buluşacak. Açılış töreninde, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü'ye 'Yaşam Boyu Onur Ödülü' verilecek. Marmaris Promenad Orkestrası, davetlilere müzik ziyafeti sunacak. Datça ilçe merkezine 25 kilometre mesafede, Yaka Mahallesi'nde restore edilen eski bir okul binasında hizmet veren UKSSA, çalışma atölyeleri ve sergi salonları ile bugüne kadar 52 ülkeden yerli ve yabancı yüzlerce sanatçıya ev sahipliği yaptı.

    UKKSA Yönetim Kurulu Üyesi ve Kadın Adayları Destekleme Derneği (KA.DER) Ankara Şubesi Kurucu Başkanı Filiz Erman İmmich, açılış törenine tüm sanatseverleri davet etti.  UKSSA'nın 10 ucu kuruluş yıldönümü nedeniyle bu yıl çok daha geniş kapsamlı düzenlenmesi planlanan etkinliklerin bir bölümünün, Koronavirüs önlemleri nedeniyle iptal edildiğini hatırlatan İmmich, “Her şeye rağmen bazı etkinlikleri hayata geçiriyoruz. Yönetim kurulumuz, geçen yılsonunda, Türkiye'nin kanayan yarası olan, 'Kadına Yönelik Şiddet' konusunu ana tema olarak belirlemişti. Dolayısıyla bu yılki projeler bu konu etrafında şekillendi. Açılış sergisinde, bu kapsamda yapılan etkinliklere katılan sanatçıların eserleri sergiye çıkacak. Bu yıl ki yaşam boyu onur ödülümüz ise Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü'ye verilecek" dedi.

    Mehmet ÇİL / DATÇA (Muğla), (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow