hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Depremzede çift, enkazdan yaralı kurtarılan köpeği sahiplendi

    Depremzede çift, enkazdan yaralı kurtarılan köpeği sahiplendi
    expand

    Depremzede çift, enkazdan yaralı kurtarılan köpeği sahiplendi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MUĞLA, (DHA)-TÜRKİYE'yi yasa boğan depremin vurduğu 11 ilden biri olan Hatay'da 15'inci gününde enkaz altından yaralı olarak çıkarılan 'Boxer' cinsi köpek, yine aynı depremden sağ kurtarılan Hasret Yılmaz Kahleoğlulları ve kendisi gibi öğretmen olan eşi tarafından Muğla Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi'ndeki tedavisinin ardından sahiplenildi. Enkazdan kurtarıldıktan sonra Hatay'da ilk tedavisini ilk yapan kişini tarafından 'Köfte' adı verilen köpek yeni yuvasına kavuştu.

    6 Şubat'ta yaşanan ve 11 ilde büyük yıkıma neden olan depremin ardından birçok hayat hikâyesi ortaya çıktı. Hatay Defne'de öğretmenlik yapan Hasret Yılmaz Kahleoğlulları ve eşi depremden çocukları ile sağ kurtuldu. Sonrasında farklı şehirlerde bulunan aile son olarak Muğla'ya geldi. Sosyal medya aracılığı ile öğretmen arkadaşlarının enkaz altından bir köpeği sağ çıkardığını görünce herkesi etiketleyerek paylaşım yapan Hasret Yılmaz Kahleoğulları'na Muğla Büyükşehir Belediyesi ulaştı ve yaralı köpeği Muğla'ya getirdi. Tüm bakımları, tedavisi yapılan 'boxer' cinsi köpeğe 'Köfte' ismi verildi. Tamamen sağlığına kavuşan Köfte, Hasret Yılmaz Kahleoğulları'na teslim edildi.

    'HEP İYİ İNSANLARLA KARŞILAŞTIK'

    Köfteyi teslim almak için Muğla Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi'ne gelen Hasret Yılmaz Kahleoğulları, "6 Şubat depreminden sonra 3 şehir değiştirerek Muğla'ya ulaştık. Muğla'da daha önce hiç tanımadığımız yönetmen Yüksel Aksu'nun evinde kaldık. Sağ olsun, bize evini açtı. Ailesi, komşuları bizlere sahip çıktı. İki çocuğumuz var onları okula yazdırdık. Eşim deprem bölgesinde kalarak yardım faaliyetlerine katıldı.Ardından 10 gün sonra da yanımıza geldi. Bir süredir kiralık ev bakıyorduk ve bulduk. Bu şehirde hiç kimseyi tanımıyorduk ama müthiş bir dayanışma gördük. Belediyeden, yöre halkına, meslektaşlarımızdan komşularımıza herkes bizlere yardımcı oldu. Tuttuğumuz evin eşyası yoktu, herkes her gün bir eşya getirdi ve evimizin eşyalarını tamamladık. Haberlerde duyuyoruz fırsatçıları ama biz hep iyi insanlarla karşılaştık. Muğla'ya ne kadar teşekkür etsek az. Çocuklarımızın eğitimi ve Hatay'da evlerimizin inşasına kadar buradayız" dedi.

    Köfte'ye nasıl ulaştıklarını ve sahiplenme sürecini ise Kahleoğulları şöyle anlattı:

    "Deprem bölgesindeki öğretmen arkadaşımız aynı zamanda Hatay Akademi orkestrası şefi Ali Uğur depremin 15'inci gününde tamamen yıkılmış bir evin enkazından Köfte'yi sağ salim çıkarmış. Sosyal medya hesabından paylaşım yapabiliriz 'yaralı' diye yazdı. Deprem bölgesindeki can dostlar için ne gibi hizmetler var hemen araştırdım ve gönüllü veteriner ve çadırları olduğunu öğrendim. Özcan isminde genç bir mühendis bir arkadaş aracılığıyla Köfte'nin tedavisi yapıldı ama çadırda sadece 2 gün kalabileceği söylendi. Bunun üzerine sosyal medyada herkesi etiketleyerek paylaşım yaptım, yardım istedim. 'Komşularımızı kurtaramadık, betonları kaldıramadık gücümüz yetmedi bari bu canı kurtaralım' dedim. Hatay barınağının da zarar gördüğünü bildiğim için oraya gitmesini de istemedim. Etiketlediğimiz isimler arasında Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve Büyükşehir Belediyesi de vardı ve bizlere hemen dönüş yapıldı. Büyükşehir Belediyesi ekipleri Köfte'nin sağ salim Muğla'ya getirilmesini sağladı ve tedavi sürecini başlattı. İncelemeler sonucunda kalça kısmında ezilme olduğu söylendi ve tedavisinin ardından bize verileceği bildirildi. Bugün de tedavisi tamamlandığı için Köfte'yi almaya geldik. İsmini de Hatay'da ilk tedavisini yapan Özcan koydu. 'Abla Köfte'ye benziyor, ismi Köfte olsun' dedi. Buruk bir mutluluk yaşıyoruz. İlk defa köpeğimiz olacak." (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow